Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, otoparka emanet edilen hacizli araçların parçalarını söküp ihalede değerinin altında bir fiyata satın alan, daha sonra eksik parçaları tekrar monte edip satarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen kişileri 1 yılı aşkın bir süre teknik ve fiziki takibe aldı. Soruşturma boyunca şüphelilerin karıştığı 23 olaya müdahale eden polis, son yapılan ihalede toplam 8 bin TL'ye alınan hacizli araçlarla ilgili gelen şikayet üzerine harekete geçti.

Polis, yaptığı incelemede ihaleyle satın alınan araçların büyük bölümünün motor aksamının pek çoğunun yerinde olmadığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, geçen şubat ayında yaptığı operasyonda gözaltına alınan ve şüphelilere liderlik yaptığı ileri sürülen, sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan N.Y.'ye (62) ait otoparkta, söz konusu otomobile ait eksik parçaları ele geçirdi. Operasyon kapsamında N.Y., oğulları M.Y. (28) ve İ.Y. (25) ile çete üyeleri oldukları öne sürülen A.İ. (47), A.D., R.G., N.A., M.Ö., N.İ., Y.T. ve A.Y. gözaltına alındı.

Polisteki işlemlerinin ardından dün 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'İhaleye fesat karıştırmak', 'Sahtecilik', 'Yaralama' ve 'Tehdit' suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheliler A.D., R.G., N.A., M.Ö., N.İ., Y.T. ve A.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan diğer şüpheliler, M.Y., İ.Y. ve A.İ. ise bugün adliyeye sevk edildi. Sorgulanmasına devam edilen N.Y.'nin de daha sonra adliyeye gönderileceği bildirildi.



CU(AÖ/BT)