Ziraat Fakültesi'nin geçtiğimiz haziran ayında ilk mezunu olan öğrenciler, balo düzenlemek ve yıllık çıkarmak için yönetimden destek istedi. İddiaya göre Iğdır Üniversitesi bu konuda öğrencilere yeterince destek vermedi. Öğrenciler kendi olaraklarıyla balo düzenleyip, yıllık çıkardı. Yıllığın önsözüne de 'Baloda ve mezun yıllığında hiçbir desteğini görmediğimiz Iğdır Üniversitesine, her türlü desteği bize sağlayan Yrd. Doç. Dr. Fikret Budak'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız' yazını koydular. Yıllığın yayınlanması üzerine öğrenciler haklarında inceleme başlatıldı.

Öğrencilerden Emrah Türker "Soruşturmayı teşekkür yazısı yazdığım için başlattılar. Üniversiteden gönderilen yazıda 15 gün içinde ifade vermemiz istendi. Aksi takdirde göndermeyenin çıkışını vermeyeceklerini söylediler. Savunma yaptık, çıkış istedik. Bana 'Soruşturma bitmeden çıkışı vermeyeceğiz' dediler. Çıkışım olmadığı için işe giremiyorum" diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler ise yıllığın birinci sayfasında rektör, ikinci sayfasında da kendisinin yazı ve fotoğrafı olduğunu anımsattı. Dekan Prof. Dr. Güler "Yazılarımız  destek değilse nasıl bir destek bekleniyor. Soruşturma, öğrenciler ceza alacak manasında değil. Yazıyı neden yazdıkları konusunda bilgi alma amaçlı bir soruşturma. Öğrenci işleri merkezinden ilişiklerini kestikleri taktirde diplomalarını alabilirler. Iğdır Üniversitesi diplomaları basılmadığı için geçici mezuniyet belgesi veriyoruz" dedi.

 

SD (KS/RT)