Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaettin Akbulut, Özlem Yemişçi, İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurulan masalara dağıtılan yemekleri vatandaşlar yerken, masalarda yer bulamayan çok sayıda kişi de bir kap içine paketlenen çorba, pilav, etli patates, tatlı ve ayranı almak için dağıtımın yapıldığı kamyon kasasının önünde toplanınca izdiham yaşandı. Dağıtılanları almak isteyenler, birbirlerini ezince kendi aralarında ve dağıtımı yapan görevlilerle tartıştı.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, 4 bin kişilik yemek hazırlattıklarını katılımın yoğun olmasından dolayı yemeğin yetmediğini söyledi.

'TÖRÖRÜ LANETLİYOR VE KINIYORUM'

İftar yemeğinin ardından katılımcılara seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulükadir Aksu, terörü lanetleyerek kınadığını kaydetti. Aksu, "Terör örgütü bildiğiniz gibi kendi seçim bölgesinde çalışmalar yapan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün kaçırmıştır. Terör örgütü canlara kıydığı gibi milletin iradesine, milli iradeye demokrasiye de en büyük saygısızlığı yapmıştır. Ancak bölücü terör örgütü şunu unutmamalıdır. Bizim demokratikleşme süreçlerini her ne kadar sabote etmeye yönelik içimizi acıtan, yüreğimizi kanatan kalleşçe insanlık onuru ile bağdaşmayan eylemlerde bulunsa da bizi demokratikleşme sevdamızdan ileri demokrasi sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Yemeğin ardından Aksu, Çorlu’dan ayrıldı.



MY(LK/BT)