Türk Biyokimya Derneği tarafından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde gerçekleştirilecek kongrenin düzenleme komitesi başkanı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris Özben, IFCC'nin, 5 kıtadaki bölgesel federasyonlara bağlı 88 ülke ile laboratuvar cihaz ve kitleri üreten 49 firmanın üye olduğu, tıbbi laboratuvarlar alanında dünyanın en büyük federasyonu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özben, IFCC adına Türkiye'de ilk defa yapılacak ve üç yılda bir düzenlenen IFCC Worldlab 2014 Dünya Kongresi'ne 10 bin civarında katılımcı beklendiğini bildirdi.

Prof. Dr. Özben şu bilgileri verdi:

"Kongrede organizasyon komitesi ve IFCC tarafından düzenlenecek 27 sempozyuma ek olarak, IFCC'ye bağlı 5 kıtadaki bölgesel federasyonlar ile Dünya Patoloji ve Tıbbi Laboratuvarlar Derneği, Amerikan Klinik Laboratuvar Derneği ve Balkan Klinik Laboratuvar Federasyonu tarafından düzenlenecek 8 sempozyum ile toplam sempozyum sayısı 35 olacak. Kongre sırasında laboratuvar cihaz ve kitleri üreten firmalar en yeni ürünlerini sergileyecek. Dünya çapındaki laboratuvar firmaları tarafından 50 civarında eğitim çalıştayı düzenlenecek."

Pediatrik tıp laboratuvarları konusunda kongre öncesi İstanbul Kongre Merkezi'nde bir uydu toplantı düzenlenmesinin kararlaştırıldığını aktaran Prof. Dr. Özben, IFCC Dünya Kongresi öncesi ve sonrasında Akdeniz Üniversitesi'nde ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde uydu toplantılar düzenlenmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Özben, Türkiye adına ve tüm tıbbi laboratuvarcılar için önemli gelişmeler içeren kongre kapsamında Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde iki uydu toplantısının şimdiden planlandığını vurguladı.



BT(SU/CK)