İdil İlçe merkezi ile bağlı köylerde bulunan toplam 88 okulda eğitim gören 88 bin 883 öğrenci, ikinci dönem eğitime buz gibi sınıflarda girmek zorunda kaldı. Eğitim-öğretim dönemi başında, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR arasında hazırlanan proje gereği, 3 aylık süreyle işe alınan ve okullarda hizmetli olarak çalışan personelin sözleşmeleri sona erdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni hizmetli alımı yapmadığı için de, ilçe merkezi ve bağlı bazı köylerdeki okullarda 2 günden beri kaloriferler yakılmadı. İlçe merkezindeki okullarda hizmetli olmamaması nedeniyle, köylere de yakacak kömür gönderilmediği için çocukların soğukta ders gördüğü, bazı köylerde ise köylülerin kendi imkanları ile okullarda soba yaktığı belirtildi.

ÇOCUKLARI GÖNDERMEYECEĞİZ

İlçe merkezinde bulunan Bener Cordan İlköğretim Okulu'nda hizmetli olmaması nedeniyle okul ve tuvaletler temizlenmezken, kaloriferler de yakılmadığı için bin 100 öğrenci 2 günden beri soğuk ortamda ders görüyor. Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Kaşak, bu durumun devam etmesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirterek, "Çocuklarımız soğuk sınıflarda sağlıklı eğitim alamıyor. Aşırı soğuk olması nedeniyle çocuklarımız okula gitmek istemediklerini söylüyor. Bu durum devam ederse çocuklarımızı göndermeyeceğiz" dedi.

SÖZLEŞMELER SONA ERDİ

İŞKUR Müdürü Lezgin Özmen, eğitim ve öğretim yılı başlangıcında Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları proje kapsamında sözleşmeli personel alımı yapıldığını hatırlatarak, "Ancak bunların sözleşmeleri okulların açılmasından önce sona erdi. Bunu Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de biliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarihleri bilmesine rağmen sadece bizim projeye bağlı kalmasını anlamıyorum" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak görüşü alınmak istenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gezer açıklama yapamayacağını, İl Milli Eğitim Müdürü'ne sorulması gerektiğini belirtilirken, İl Milli Eğitim Müdürü de valilliği adres gösterdi.

SICAK BIR YUVADA DERS ÇALIŞMA İMKANI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gezer'in, ikinci dönem eğitim ve öğretime başlanması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınladığı mesajda velilere ve öğrencilere çağrıda bulunduğu ortaya çıktı. Müdürün meşajı şöyle:

"Öğrencilerimden bu dönemde beklentim daha itina ile çalışmaları ,derslerine gerekli önemi vermeleri ve bol bol kitap okumalarıdır. Velilerimizden de onlara yardımcı olmaları, onlara sıcak bir yuvada ders çalışma imkanı yaratmaları ve okul ile sürekli işbirliği kurmalarıdır."