Ayvalık 9. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Alibey Kültür Merkezi’nde, Devlet Sanatçısı, ünlü piyanist İdil Biret, 7 öğrencisiyle birlikte konser verdi. Konseri, Bülent Eczacıbaşı’nın yanı sıra, devlet eski bakanlarından Ali Bozer, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı CHP’li Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi.

Konser öncesinde, Bülent Eczacıbaşı, Haluk- Tınçay Barutçuoğlu çiftinin 2005 yılında Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı’na bağışlanan ve 3 yıldır da AIMA’nın kullanımına verilip, tüm bakım ve onarım masrafları karşılana ilçe merkezindeki, denize sıfır 3 katlı binann tapusunu, akademinin bağlı bulunduğu Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı’na bedelsiz devretti.

Sembolik devir teslim töreninde, Eczacıbaşı, vakıflarına söz konusu binayı bağışlayan Haluk-Tınçay Barutçuoğlu çiftine, AIMA’yı da bünyesinde bulunduran Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Prof. Filiz Ali de Bülent Eczacıbaşı’na birer plaket verdi.

Törende konuşan Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı ile AIMA Başkanı Prof. Filiz Ali, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin 1998 yılında hiçbir kuruluşa bağlı olmadan çalışmalarına başladığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Çoğu yurt dışından gelen profesörlerimiz 10 yıl boyunca Ümit ve Cem Boyner’in bize her yıl 10 gün için ödünç verdiği evlerde kaldılar, derslerde aynı yerde yapıldı. 2003 yılında Melih Ferneli ile Alp Orçun bana müjde verdiler. Haluk Barutçuoğlu adında bir hayırsever ve eşinin Ayvalık’taki evlerini AIMA’nın kullanımı amacıyla Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı’na bağışlamak istediğini böylece öğrenmiş oldum. Vakıf 2009 yılına kadar bize çok iyi baktı. Ev onarıldı, binanın bütün masrafları bu yıllar boyunca vakıfça karşılandı. Kullanımımıza verilen bu mekan sayesinde bizde masterclass sayısını arttırdık, çeşitlendirdik. Gelen öğrenci sayısı her geçen yıl daha da çoğaldı. Ayvalık Müzik Akademisi yurt içi ve dışında tanınan bir marka oldu. Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı yönetiminin 2009 yılından sonra AIMA’ya destek vermeye devam edemeyeceği kararını alması aslında bizim ve Ayvalıklı müziksever dostlarımında harekete geçerek bir vakıf kurma zamanımızın geldiğini anlamamıza yol açtı. Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı böylece 2011 yılında kuruldu. Bu akşam, Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı, 2005 yılından beri kullanmakta olduğumuz binayı Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı’na devrediyor. Kendilerinize huzurlarınızda bütün kalbimle teşekkür ediyorum."

MÜZİK ZİYAFETİ SUNDULAR

Plaket töreninin ardından, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ve AIMA’da ders verdiği öğrencileri Pelinnur Işıkçı, Deniz Bıçak, Leyla Cemiloğlu, Ecem Alnıaçık, Işıl Giray, Zeynep Gürgey ve Can Okan çaldıkları parçalarla izleyicilere müzik ziyafeti sundu.