Maltepe 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu Çağdaş Ulus’a ‘cezaevinden gardiyanlar tarafından tuvaleti temizlemesi için baskı yapıldığı’ iddiasıyla Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma yürütüldü.


CEZAEVİ MÜDÜRÜNDEN SAVCILIĞA BİLGİ NOTU


Soruşturma kapsamında Maltepe 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürü Recep Güven, savcılığa bilgi notu gönderdi. Cezaevi müdürü Güven, bilgi notunda Çağdaş Ulus’un ‘örgütten ayrıldığını belirterek ailesine yakın olmak amacıyla Maltepe Cezaevi’ne sevk olduğunu belirtti.


ÖRGÜT ELEMANI TAVRI SERGİLİYOR


Tutuklu Ulus, hakkında henüz savcılığın veya mahkemenin bir kararı olmamasına rağmen cezaevi müdürü Güven’in bilgi notunda şu tespit yapıldı: “Adı geçen tutuklunun her ne kadar örgütten ayrıldığına dair beyanları olsa da kuruma geldiğinden bu yana ‘örgüt elemanı tavrı’ ile kurumumuzda kalmaktadır."


CEZAEVİ MÜDÜRÜ: TEMİZLETMEK İSTENİLMİŞ ANCAK DARP VEYA CEBİR YOK


Konunun cezaevi yönetimi tarafından da incelendiğini belirten cezaevi müdürü Güven, Ulus’dan koridorun temizlemesinin istenildiğini ancak kabul etmemesi üzerine koğuşuna götürüldüğünü belirtti. Tutuklu Ulus’a yönelik herhangi bir darp veya cebir olmadığını belirten Güven, “Kurumumuzda bu tür konularda azami hassasiyet gösterilmektedir. Ancak tutuklular kendi kullanım alanlarını zaman zaman temizlemektedirler" dedi.


TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ


Soruşturma kapsamında hem gazeteci Çağdaş Ulus’un hem de infaz koruma memuru M.B.’nin ifadesi alındı. İfadesinde infaz koruma memuru M.B.’nin kendisine tuvalet temizletmek istediğini ancak bunu kabul etmediğini belirten Çağdaş Ulus, kendisine yapılanan onur kırıcı bir davranış olduğunu belirtti. Ulus, M.B. hakkında şikayetçi olmadı. Bu ifadelerinin ardından Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.


AVUKAT ERSÖZ İTİRAZ ETTİ


Takipsiklik kararına itiraz eden Ulus’un avukatı Hüseyin Ersöz, dilekçesinde “Müvekkilim onur kırıcı kötü muameleye maruz kalmıştır. Bu suçun oluşması için hakaret veya cebir şartı bulunmamaktadır" dedi. Öte yandan Ersöz, cezaevi müdürü Güven’in bilgi notunun iftira nitelikli bilgiler içeren bir yazı olduğunu, bu yazı ile ilgili de gerekli yasal yollara başvuracaklarını belirtti.



(BB)