Manisa'da yaşayan Üveyit Çakır, küçük yaşta işlediği iki cinayetten sonra 2000 yılında çıkan ve Rahşan Affı olarak bilinen 'Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanıp cezaevinden çıktı. 2007 yılında karıştığı yağma suçundan 8.5 yıl hüküm giyen Üveyit Çakır, 1.5 yıl önce cezasının kalan bölümünü çektiği Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nden firar etti.

Geçen hafta Bursa'ya gelip elektrik malzemesi satan Ahmet Alp'in evinde kalan Üveyit Çakır, geçen cuma akşamı arkadaşı Alp ile birlikte pavyona gidip eğlendi. Çakır sabah da, kaldıkları binanın alt katında tekel bayii işleten Ahmet Girgin'den aldıkları biraları, anahtarını istedikleri Girgin'in 35 HB 3635 plakalı otomobilinde arkadaşıyla içmeye başladı. Çakır daha sonra yanlarına gelip otomobilden inmelerini isteyen tekel bayii Girgin ile kavga etti. Kavga sırasında Çakır, evli ve 2 çocuk babası Girgin’i tabancayla göğsüne iki el ateş edip öldürdü. Kaçan zanlı polis tarafından saklandığı bağ evinde yakalandı. Mahkemeye çıkartılan Çakır tutuklandı.

İDDİA ÜZERİNE ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

Cezaevi firarisi Üveyit Çakır'ın Bursa'ya gelmeden iki hafta önce de Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ne bağlı Karakurt Köyü'nde Vedat A. adlı arkadaşının evinde Fatih Güngör ve Ali Osman D. adlı arkadaşlarıyla birlikte içki içtikleri belirlendi. Bu sırada ev sahibi Vedat A.'ya ait duvarda asılı olan pompalı tüfeği gören Üveyit Çakır'ın, "Hadi domuz avına çıkalım" diyerek bu silahı alıp şakayla Vedat A. ve Ali Osman D.'ye doğrultarak, "Tetiği çekeyim mi lan" dediği öğrenildi.

Arkadaşlarının, "Sakın yapma şeytan doldurur" demesi üzerine Çakır'ın bu kez pompalı tüfeği, "O zaman seni vurayım" diyerek Fatih Güngör'e doğrulttuğu, Güngör'ün "Sende o tetiği çekecek yürek yok" demesine silahı ateşleyerek arkadaşını başına isabet eden saçmalarla öldürdüğü ortaya çıktı.

CİNAYETTEN SONRA BURSA'YA KAÇTI

Üveyit Çakır'ın daha sonra susmaları için ölümle tehdit ettiği Vedat A. ve Ali Osman D.'yi yanına alarak cesedi Balıkesir’in Bigadiç İlçesinde boş bir araziye gömdükten sonra Bursa'ya kaçtığı tespit edildi. Bu cinayetin, Çakır'ın ölümle tehdit ettiği arkadaşlarının olayın hemen ardından polise haber vermesi sonucu ortaya çıktığı ve gömüldüğü yerden çıkartılan cesede otopsi yapıldığı belirlendi.

Halen, Bursa E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 7 ayrı suçtan kaydı bulunan Üveyit Çakır, devam eden soruşturma sonunda Bursa'da Ahmet Girgin'i, Manisa'da ise Fatih Güngör'ü öldürmek suçlarından ayrı ayrı yargılanacak.