İzmir Ege Palas Oteli'nde gerçekleşen İDÇ Genel Kurul'da ayrıca yeni Türk Ticaret Kanunu dikkate alınarak şirkete Hüseyin Özer ve Ahmet Gökdemir isimli iki bağımsız üyenin atanmasını oybirliği ile kabul etti.

İDÇ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, “Şirketimizin toplam gelirleri önceki yıla göre yüzde 55 artışla 1.42 milyar liraya ulaştı. 2011'de ihracattan 523 milyon, gemilerimizden 18 milyon olmak üzere 541 milyon dolar mal ve hizmet ihracatı gerçekleştirdik” dedi. Şahin ayrıca aynı dönemde yatırımları aralıksız olarak devam ettirdiklerini ve bağlı ortaklıklarla birlikte toplam 80 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Şirketin devam eden üç yatırım projesi arasında 12 milyon Euro maliyetli sürekli döküm makinesi ile çevre birimlerinin revizyonunun 2012'de tamamlandığını ve bu yatırımla ürettikleri kütük boylarının çeşitlendirilmesine imkan sağlandığını ifade etti.

YATIRIM TUTARI 630 MİLYON DOLAR

Ürün çeşitlendirmesi amacıyla 2011 yılında başlanan 30 milyon Euro tutarındaki orta profil haddehanesi yatırımının 2012 sonunda tamamlanmasının beklendiğini dile getiren Şahin, bu yatırımla yıllık 400 bin ton orta profil üretimi gerçekleştirecekleri bilgisini verdi. Şahin, iştirakleri arasında yer alan İzdemir Elektrik Enerji Üretim A.Ş.'nin Türkiye'nin toplam enerji ihtiyacınının yüzde 1'ini karşılayacak yıllık 2.56 milyar kWh(kilowatsaat) kapasiteli termik santral yatırımına başladığını hatırlattı. Toplam yatırım maliyetinin 350 milyon doları bulduğu santralin 2014'te faaliyete geçmesinin hedeflendiğini belirten Şahin, “Bu iki yatırımın toplam yatırım tutarı 630 milyon doları bulacak. Santral tamamlandığında Türkiye ve uluslararası alanda geçerli teknik ve çevre standartlarırna uygun olarak, en son teknoloji ile çevreye saygılı, sürekli, güvenilir ve kaliteli bir şekilde hizmet verecek” diye konuştu.

Genel kurulun ardından şirket ortakları ve hissedarlar hep birlikte İDÇ fabrikasını ziyaret ederek yeni yatırımları yerinde görme fırsatı buldu.