Mustafakemalpaşa'da hasırcılık yapan ve 2004 yılından beri işyerinin karşısındaki 41 yaşındaki Hasan Burak’a ait kahveden günde 40’a yakın çay içen Mehmet Şenşahin, çay borçlarını ödemedi. Müşterisini kaybetmemek isteyen kahveci Hasan Burak, 8 yıl içinde 350 ve 850 TL’lik iki çek almasına rağmen borcunu tahsil edemedi. Sonunda borçlarıyla ilgili tek senet alan Hasan Burak, Şenşahin’i avukatı aracılığıyla masaya oturtarak 2 bin 990 TL’lik borcunu taksitle ödemesi için taahhütname imzalattı. Şenşahin, taahhütnameye rağmen borcunu ödemeyip, çay içtiği kahveyi değiştirince Hasan Burak bu kez avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Bunun üzerine Şenşahin, 'taahhüdü ihmal' suçundan 90 gün hapis cezasına çarptırılarak 45 gün önce cezaevine konuldu. 

"GÜNDE 40-50 ÇAY İÇERDİ” 

Hasan Burak, Mehmet Şenşahin’in en iyi müşterisi olduğunu söyledi. Şenşahin'in sabahları erken geldiğini, peş peşe 3-4 çay içtikten sonra işyerini açtığını,  gün içerisinde 40-50 bardak çay içtiğini belirterek, "İlk zamanlarda 'Parası yok' diye idare ettim, sık sık biriken borcunu hatırlatıyordum. 8 yıl içerisinde bana 350 TL ve 850 TL tutarında iki kez çek verdi. Baktım olacak gibi değil hiç olmazsa ‘borcun adını koyalım’ dedim ve bir senet vermesini istedim. O da 2 bin 990 TL’lik bir senet verdi. Son 1 yıl içerisinde borcunu ödemesini bekledim, ödemedi. Üstelik benim kahveye de gelmeyip yan tarafımızdaki kahveye gitmeye başladı. Tanıdıklardan haber yolladım fakat umursamadı. Hatta beni görünce yolunu değiştiriyordu. Ben de paramı almak için senedi avukata verdim" dedi.

Borcunu ödemediği için 45 günden bu yana Mustafakemalpaşa Cezaevi’nde bulunan ve 1.5 ay sonra çıkacak olan 3 çocuk babası Mehmet Şenşahin'in ziyarete giden oğlu Mustafa Şenşahin’e “Af çıkacak kısa bir süre sonra çıkarım" dediği kaydedildi.



SE(FK/İD)