Bodrum İlçesi Cevat Şakir Caddesi’nde bürosu bulunan avukat Emine Yenilmez, dün öğle saatlerinde bir müvekkilinin davası nedeniyle inşaat işleriyle uğraşan 45 yaşındaki Dursun Alaşal'ın ofisine 10 bin TL’lik icra götürdü. Avukat Yenilmez, icra işlemlerini polis nezaretinde yaptıktan sonra ofisine döndü.

Avukat Emine Yenilmez, akşam saatlerinde bürosunda diğer davalarıyla ilgili çalışma yaptığı sırada gündüz saatlerinde ofisindeki malzemeleri icra yoluyla alınan işadamı Dursun Alaşal'ın geldiğini söyledi. Yenilmez, şunları anlattı:

"Birden bana saldırmaya, ofisi dağıtmaya başladı, pencereyi açıp bağırarak yardım istedim. Ancak, kimse yardıma gelmedi. Büyük korku yaşadım, ofiste yalnızdım. Olayın ardından polislerin çok hızlı gelmesiyle hayatımı zor kurtardım. Dursun Alaşal ofisime geldiğinde önce sakin olarak yatıştırmaya çalıştım. Ancak dinlemedi, avukat olarak yasal süreçte görevimizi yaptığı belirttim. Ama saldırıya uğradım. Bunun üzerine Dursun Alaşal'dan şikayetçi oldum."

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Dursun Alaşal'ı gözaltına aldı.

AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bodrum’daki bir grup avukat yaşanan olaya tepki gösterdi. Bodrum Adliyesi önünde bugün öğle saatlerinde toplanan 50’ye yakın avukat meslektaşları Yenilmez'e yapılan saldırıyı kınadı. Baro Bodrum Temsilcisi Cavidan Özyiğit Karaöz, şöyle dedi:

"Ekim ayında da avukat Burak Oflaz arkadaşımız takip ettiği bir dava sonucu kendi evinde silahlı saldırıya uğradı. Haciz ve icra işlemleri sırasında gittikçe artan bu saldırıları kınıyoruz.Bunu savunma hakkına saldırı olarak görüyoruz. Bu nedenle avukatlara yapılan bu saldırılar iddia ve yargı makamlarında münferit adli vakalar gibi ele alınmamalıdır."



YA(İÖ/İD)