Merkez Osmangazi İlçesi Küçük Balıklı Mahallesi'nde oturan Dursun Paşa, geçtiğimiz eylül ayında ödenmeyen elektrik faturaları nedeniyle kendisi hakkında icra takibi başlatan Avukat Gülsevim Baysal ile bürosunda görüştü. Baysal’a borcu hakkında taksit yapılıp yapılamayacağını soran Dursun Paşa, daha sonra takip sistemindeki bilgileri kontrol eden Baysal’ı, belinden çıkarttığı ruhsatsız tabancayla bacağından vurdu. Elindeki silahla bir süre Baysal’ın ofisinde bekleyen Paşa, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim oldu. Bacağından yaralanan Baysal, ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, gözaltına alınan Dursun Paşa ise polis merkezine götürüldü. 

"ZORUMA GİTTİ, VURDUM"

Polis merkezinde verdiği ifadede akrabalarını ziyaret etmek için gittiği Erzurum'da, evine gelen bin 500 TL'lik elektrik faturasının 2 bin 500 olarak icraya verildiğini öğrenince Gülsevim Baysal'ı aradığını söyleyen Dursun Taşer, "Kendisi ile yaptığım konuşmada yardımcı olmasını istedim. Bana '9 tane evin var. Birini sat öde' dedi. Zoruma gitti. Bende Erzurum'dan saatler süren otobüs yolculuğundan sonra Bursa'ya geldim ve kendisini vurdum" diye konuştu.

Olayın ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Dursun Paşa hakkında Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Dursun Paşa, “Görevli avukatı kasten yaralama” ve “6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Paşa, önümüzdeki günlerde Bursa 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. 



SB(FK/AK) (FOTOGRAFLI)