Adalet Bakanlığı'nın 'Yargı reformu' adı altında yaptığı düzenlemeler kapsamında icra müdürlüklerine alınmayan avukat katipleri, karara protesto için Bursa Adliyesi önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde 'Hukuk çalışanlarına adalet', 'Kanuna aykırı genelge olamaz' yazılı pankartlar açan katipler daha sonra yaka kartlarını yere atarak adliye bahçesi önünde bulunan Atatürk büstü önünde İstiklal Marşı okudu.

Katipler adına konuşan Yunus Demiray, alınan karar sonucu 10 bini aşkın kişinin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, Adalet Bakanı Sadullah Ergün ve ilgililere seslendi. Demiray, şöyle dedi:

"Sıkıntımızın acilen çözülmesini istiyoruz. KKTC'de avukat katiplerine yasal haklar tanınmakta. Aynı hakların Türkiye'de de uygulanmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, Adaletliler Derneği ile ortaklaşa 'Avukat katibi meslek edindirme programı' düzenlerken, Adalet Bakanlığı avukat katiplerini Avukatlık Kanunu'nun 45 ve 46'ncı maddelerine rağmen bizi görmezden gelmektedir. Biz icra müdürlüklerinin değil avukatların çalışanlarıyız. Ancak, personel yetersizliği sebebiyle icra müdürlüklerinin verdikleri işleri de yapmamızın cezasını Adalet Bakanlığı'nın 92 nolu genelgesiyle çekiyoruz."

Düzenlenen basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.



SB(FK/İD)