Dönemin İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Fahri Öztürk, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun, Bursa’da yerel bir gazetede 2010 yılında yayımlanan 'Hafıza Odası' yazı dizisinin bugünkü gazatelerde yeraldığını belirterek, burada anlatılanların tamamıyla yalan olduğunu öne sürdü. Eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Öztürk, "Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, Sivas Madımak Oteli olayları sırasında Sivas'a gideceğini, ancak müsteşarın kendisini engellediğini açıklamış. Dönemin Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergun hala sağ, ölmedi. Eski Emniyet Genel Müdürü Ergun da şahittir ki, Bakan Gazioğlu'nun Sivas'a gitmesi konusunu ikimiz defalarca kendisine söyledik, ısrar ettik. Ancak kendisi gitmedi" iddiasında bulundu.

Öztürk, yanında dönemin Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergun olduğu halde, İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu ile aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı:

"Olayın olduğu gün dönemin Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergun da bakanlığa intikal etti. Bakanın odasına geçerek birkaç kez olay yerine Sivas'a gitmesinde yarar olacağını söyledik. Bunun gerek valiye destek, gerekse halk ile temas yönünde, halkı ikna etme yönünde yarar olacağını söyledik. 500 kişi Cuma namazı sonrası toplanmış, kısa süre sonra bu sayı bin 500'e ulaşmıştı. Bu aşamada sayın bakana mutlaka gitmesi gerektiğini ilettik. Sayın Bakan Gazioğlu, 'Ben bir büyüklerimle görüşeyim' dedi, bizi odasından çıkarttı. Tekrar tekrar bakanın odasına 10 dakikada bir gidip geliyorduk. Bakan'a, 'Vali beyle çıkıp bir konuşma yapabilir misiniz' dedim, kendisi, 'şu aşamada düşünmüyorum' dedi. Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergun ile ısrar ettik, 'olay mahalline gidin, gitmenizin güvenlik kuvvetlirine de moral yönünden faydası olur. Vali beye de destek verirsiniz, şu an size ihtiyacı var' dedik. 15-20 dakikada bir Sivas'ın Belediye Başkanı Karamollaoğlu ile Vali beyle görüşüyordu, bize 'olaylar çok büyümüş' diyordu. 

Biz sayın bakana tam tersi, 'gitmeyin değil, gitmesinin yarından bahsettik.'  Sonunda, 'Emniyet Genel Müdürünü gönderelim helikopterle' dedim ve helikopterle Emniyet Genel Müdürü ile genel müdürlükte istihbarat dairesinden bir ekip Sivas'a gönderildi. Yalan söylüyor sayın bakan, çünkü olmayan bir şeyi söylüyor. Bakan gidiyorsa, gidecekse müsteşarından izin mi ister."



ÜK(AY/AAA)