Antep’te yaşanan saldırının ardından BDP il ve ilçe başkanlıklarına yönelen saldırılara AKP’den destek geldi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TRT Haber’e yaptığı açıklamada Antep saldırısının PKK tarafından yapıldığı iddiasını yineledi. “Bölücü terör örgütünün uzantısı olan siyasi parti de işaret fenerini izledi. Oradan açıklama gelinceye kadar ne ‘evet’ ne ‘hayır’ dedi” ifadelerini kullandı.

Şahin, BDP’ye yönelik ırkçı ve provakatif saldırılara da şu sözlerle arka çıktı: “Gaziantep'te olay anını müteakip sıcak saatlerde, halkımızın bir tepkisi ortaya çıktı. Bunlar terör örgütüne, onun eylemlerine duruş açısından beklediğimiz, hatta doğru bulduğumuz tepkilerdir, duyarlılığın ifadesidir. Bu tür olaylarda, bizim terör örgütüne yönelik tepkimizi vermemiz, ona yönelik öfkemizi ifade etmemiz çok doğru ve doğal bir şey, hatta gerekli. Terörle mücadelenin bir parçasıdır bu aynı zamanda”.

Şahin, halkın öfkesini ve tepkisini unutmasını ve yaşanan saldırıları sorgulamasını ise “İşte asıl o zaman terör örgütünün amacına hizmet etmiş oluruz” sözleriyle açıkladı.

BDP saldırıların hedefi oldu
Hükümet yetkilileri ve egemen medya, 20 Ağustos’ta Antep’te gerçekleşen saldırının PKK tarafından yapıldığını ilan etti. Yapılan açıklamalarda BDP milletvekillerinin Şemdinli’de gerillalar ile karşılaşması hatırlatılarak BDP de hedef gösterildi. PKK’nin saldırıyla ilgisi olmadığına yönelik açıklamasına karşın, benzer ifadeler ilerleyen günlerde de kullanıldı.

Hedef haline getirilen BDP, kısa sürede saldırılardan nasibini aldı. İlk saldırı, patlamanın yaşandığı Şehit Kamil İlçesi’ndeki BDP Antep İl Binası’na yapıldı ve bina ateşe verildi. Gece saatlerinde ise “Kürtlere ölüm” sloganları atan bir grup nefret saçan ırkçı, BDP Yavuzeli İlçe Binası’nı kundakladı.

21 Ağustos günü Antep’in Nizip ve Araban ilçe binaları ile İstanbul Bahçelievler İlçe Binası’na saldırılar düzenlendi. 22 Ağustos günü ise BDP Kocaeli ve Çanakkale il binaları ile İzmir Karşıyaka İlçe Binası saldırıların hedefi oldu. Son saldırı ise 25 Ağustos sabaha karşı partinin Hatay İskenderun İlçe Binası’na gerçekleşti. Binaya atılan ses bombası sonucunda binada maddi hasar meydana geldi.

BDP’li yetkililerin yaptıkları açıklamalara göre, saldırıların birçoğunda mobese ve güvenlik kameralarının görüntüleri olmasına karşın, olaylarla ilgili hiç kimse gözaltına alınmadı.