Karayoluyla Erciş İlçesi'ne giden Bakan Şahin, burada incelemelerde bulundu. Bakan Şahin, yaralı sayısının 16 olduğunu belirtirken, yaralılardan birinin inşaat işçisi olduğunu söyledi. 7 polisin hafif yaralı olduğunu belirten Bakan Şahin, "Bugün sabah saat 08.50'de Çevik Kuvvet polisine ait servise yönelik yapılan saldırıda park edilmiş bir bisiklete bağlanan düzenekle saldırı gerçekleştirilmiş. Saldırıda son aldığımız bilgilere göre 7'si hafif 15 polis ile ayrıca 1 vatandaş yaralanmış. Saldırının şüpheleri üzerinde araştırmalar devam ediyor. Can kaybının olmaması tesellidir" dedi.

ADIYAMAN'DAKİ İŞARETLERİ ÇOCUKLAR YAPTI

İçişleri Bakanı Şahin, Adıyaman'daki işaretli evlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Şahin, şunları söyledi:

"Adıyaman'da Alevilerin yaşadığı mahallede bazı evlerin duvarları işaretlenmiş bilgisi geldi. İlk bulgulara göre bu olayın 3 çocuk tarafından yapıldığı bilgisi ulaştı. Çocuklar yaptığı bilgisine nerden ulaşmışlar? Çünkü bu işaretler çocukların boyuna göre yazılmış. Sadece Alevilere yönelik değil, diğer vatandaşlara ait evlere de bu işaretler yapılmış. Olayı büyütmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki araştırmalarımız 3 gündür devam ediyor ve sürecek."

Erciş İlçesi'ndeki Kışla Konteyner Kentte incelemelerde bulunan ve burada vatandaşlarla görüşen Bakan Şahin, 35 yaşındaki Menşure Durmaz'a da tekerlekli sandalye verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan kreşi gezen ve çocuklarla sohbet edip, hediye dağıtan Bakan Şahin, daha sora da Türk Kızılayı Umut Kültür Merkezi'nde verilen yemeğe katıldı. Bakan Şahin depremle ilgili, "Devlet olarak yaraları sarmak için ilk günden beri millet-devlet imkanlarıyla seferber olduk. Kışa girerken, Ocak ayı ortalarına doğu 28 bin 500 konteyner teslim edildi. Şu anda çadır kentlerde kalan yok. Bölge son 30 yılın en ağır kış şartlarını yaşamasına rağmen konut yapımı da devam ediyor" dedi.



Gülay ÖZEK- Murat ÇAĞLAR-Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ(Van), DHA




DHA(FE/AAA)