Ünye İlçesi'nden karayolu ile akşam saatlerinde Ordu merkeze bağlı Uzunisa Köyü'ne geçen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Ordu Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Hacı Sarıışık, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Vali yardımcıları, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, bazı partililer ve daire müdürleri eşlik etti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i, Uzunisa Köyü Geçici Konaklama Merkezi'ne gelişinde Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen ailelerin çocukları alkışlarla karşıladı. Çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Şahin daha sonra Uzunisa Kültür ve Sanat Merkezi binasını gezdi. Ordu Valisi Orhan Düzgün'den de bilgi alan Bakan Şahin gezinin ardından çocuklar için hazırlanan hediye paketlerini dağıtıp sohbet etti. İçlerinde oyuncak bulunan çantaları büyük bir merakla alan çocuklar ise daha sonra ailelerinin de bulunduğu çadırlara gittiler.

Gezisinin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Aileler bu bölgeye fındık mevsiminde yaklaşık 1 aylık süreyle çalışmak üzere geliyorlar, ama yine ailelerin o bölgedeki şartları gereği çocuklarıyla geliyorlar. Küçük büyük bütün aile boyu buraya geliyorlar. Bir anlamda, hem iş, hem çalışma ama bizim bildiğimiz kadarıyla bölgenin coğrafi farklılığı dolayısıyla gezme ve ailece tatil yapma amacını da içeren bir geliş oluyor. Çocuklarla geldiklerinde çocuklar sorun oluyor. Özellikle çocukları meşgul etmek, onların zamanlarını doğru işlerle değerlendirmelerine fırsat oluşturmak için valiliğimiz burada eğitim merkezi oluşturmuş durumda. Öğretmenler, eğiticiler, rehber öğretmenler sınıflarda çocuklara eğitimler veriyor. Resim, müzik, şiir, okuma-yazma ve genel kültür eğitimi konusunda dersler veriyor. Spor aktiviteleri düzenliyorlar. Bizim de yaptığımız bu ziyarette kendilerine hazırlanmış olan mütevazi çocuk oyuncaklarını takdim ettik. Çocuklar mutlular. Birbirlerini tanıyorlar aynı bölgelerin çocukları, ama komşu değiller. Burada bir yakınlaşma kaynaşma oluyor. Köyün tam orta yerindeki düzenleme buradaki köylülerimizle, bahçe sahipleriyle, gelen misafirlerimiz arasında da yine bir insani ilişkinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Burada gelip bu alanı bu düzenlemeyi valimizle birlikte görme imkanı bulduk. Buralar daha da iyileştirilebilir. Önemsediğimiz ve teşekkür ettiğimiz konu" dedi.

ORDU, DİĞER İLLERE EMSAL OLACAK

Her yıl fındık toplamak için Karadeniz Bölgesi'ne doğu ve güneydoğu illerinden gelen fındık işçilerinin ihtiyaçlarının önemli bir kısmının bu gibi konaklama merkezlerinde karşılandığını söyleyen Bakan Şahin, Ordu'nun bu anlamda diğer illere de emsal oluşturduğunu söyledi. Bakan Şahin sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bir ihtiyaçtan doğan geliş ve burada bir barınma gayreti ve gelen insanları haklı olarak kendi barınma ortamlarını çözememe gibi, alt yapısı itibarıyla başaramama gibi bir sıkıntıları vardı. Yıllardır sahipsiz olan bu alana devlet, valiliğimiz görerek, müdahale ederek insani şartlara uygun bir düzenlemeye kavuşturmuştur. Daha da düzenli hale önümüzdeki yıllarda gelecektir. Fındık üretilen bölgelerde, illerimizde Ordu'dan başlayan bu düzenleme çalışmaları eminim ki, diğerlerine de emsal oluşturacak ve seneye diğer illerimizde de benzeri çalışmaların yapılacağını ümit ediyorum. Doğru bir çalışmadır Valimize de teşekkür ediyorum."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ziyaretinin ardından Ordu'nun Ünye İlçesi'ne hareket etti. Geceyi Ünye'de özel ve aile ziyaretleriyle burada geçirecek olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yarın Gümüşhane'ye gidecek.

 

EK (İS/RT)