Kaymakamlık, belediye, müftülük ve dernekler tarafından bugün Ünye Yunus Emre Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve İhsan Şener, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da katıldı. Tasavvuf musikisi konseri ve semazen gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte konuşan Bakan Şahin'de bu tür günlerin yaşatılması, bugünlere vesile olanların büyüklerin anılmasının çok önemli olduğunun söyledi. Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslolan bilgidir, ahlaktır, etiktir, insani olabilmektir, insan özelliklerine uygun yaşayabilmektir. Aslolan saygılı olmaktır, sevgi duyabilmektir sevgi besleyebilmektir. Hikmet sahibi olmak ve onları kendisi için değil etrafı için düşünebilmek, yapabilmek ve paylaşabilmektir. Birlikte olabilmektir. O halde bunu yapanlar kalıcı oluyor. Bunun aksine gidenler unutulup gidiyor. Bugünün de iyilik istikametinde, insanlık istikametinde yaşayanları bir şekilde unutulmayacaktır."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin etkinliğe katkıda bulunanlara plaketlerini verdikten sonra Ünye İlçe Stadyumu'nda bulunan helikopterle Amasya'ya hareket etti.



EK,ŞG (İS/AAA)