Ordu’da ziyaretlerine devam eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılış programına katıldı. Okulun açılış kurdelesi kesen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin sınıfları gezdi.

Bakan Şahin buradaki ziyaretinin ardından akşam yemeği yemek üzere Ordu Üniversitesi Uygulama Restoranı’na gitti. Bakan Şahin burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunceli’de gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Bakan Şahin, şu bilgileri verdi:

"Tunceli kırsalında Ovacık ilçesi kırsalında dün sabahtan itibaren Tunceli jandarmamızın yürüttüğü arama tarama faaliyetleri esnasında bir terörist ve onunla birlikte hareket eden iş birlikçi eleman yakalandı. Onlardan edinilen bilgiler doğrultusunda dünden itibaren arama tarama faaliyetleri devam ettirildi ve Tunceli Ovacık kırsalında akşam saatleri itibariyle farklı temaslar neticesinde silahlı mukavemetlerde yaşandıktan sonra herhangi bir zayiat verilmeden toplamda 24 örgüt militanı yakalandı. Sağ ele geçirildi. 1 işbirlikçiyle birlikte 25 örgüt militanı yakalanmış oldu. Bu örgüt MKP olarak nitelendirilen kendilerini o şekilde isimlendiren Maoist Komünist Partisi örgütünün militanları olarak yakalanmış oldular. Tunceli jandarmamız çok dikkatli sabırlı bir çalışmayı gerçekleştirdi. Takip ettiği örgüt militanlarıyla girdiği çatışmada kendisi zayiat almadan hedefteki kişilere de zayiat vermeden bu operasyonu üstün başarı ile tamamlamış oldu."

Bakan Şahin, konuyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim bu açıklamayı yaptığım anda da eminim ki mevzilerinde nöbet tutan kahraman arkadaşlarım güvenlik güçlerimizin değerli personelleri çalışmalarını devam ettiriyorlar. Arazi arama tarama çalışmaları devam ediyor. Tunceli kırsalında da diğer kırsalda da şehirde de terör örgütlerine bölücü yıkıcı örgütlere yönelik hem istihbarat çalışmalarımız hem de diğer faaliyatlerimiz devam etmektedir. Operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımız tebrik ediyorum."

Bakan Şahin TBMM’de dünkü komisyon toplantısında CHP’li milletvekillerinin biber gazı sıkmasıyla ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"Biber gazı bazıları için bir alışkanlık yaptı zannediyorum. İlgi çekici bir madde haline geldi. Beraberlerinde taşınan bir kişisel malzeme haline geldi. Öyle zannediyorum. Bizim bakanlığımız bütçesinin görüşüldüğü dün akşam saatlerinde CHP'li bazı milletvekillerimiz biber gazı edinmişler ve onu herhalde merakları nedeniyle incelerken gazı sıkmışlar. Etraflarında kendileri olduğu için kendileri sıkıp kendileri etkilenmişler. Biraz eğlenceli biraz dramatik bir şey olmuş. Ben de gazın kullanımı sonrasında komisyona gittim zaten davet saatim o saatti. Biraz etkilenmiş gördüm onları. Ama denediler. Biber gazının sonuç itibariyle komisyon çalışmalarını engelleyecek bir etkisi olmadığını, anlık bir etkisi olduğunu caydırıcı bir etkisi olduğunu deneysel olarak CHP'li bir kısım arkadaşlarımız yaşamış oldular. Bize katkı verdiler kendilerine teşekkür ediyorum."