İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, çeşitli açılış programlarına katılmak için bugün Ordu’ya geldi. Bakan Şahin, işadamı Vedat Türkmen tarafından annesi ve babası adına yaptırılan Güzelordu Meliha- Lütfü Türkmen İlkokulu’nda düzenlenen, eğitim yatırımları toplu açılış törenine katıldı. Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada, kamu yatırımları olarak en büyük payın eğitime ayrıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"2013 yılında da eğitim yatırımları hız kesmeden daha da artarak yeni projelerle hayata geçerek devam edecek. Gelişen Türkiye’mizde genç nüfusumuz, çocuklarımız okumaya ve hayata kendilerini hazırlamaya imkan bulacaklardır. Ülkemizin kalkınması için her alanda çalışmaya, yatırıma ihtiyacımız var. Her şeyden önce de bunları yapabilmek için birlikte olmaya, birbirimizi sahiplenmeye, sevmeye ve birbirimizi desteklemeye ihtiyacımız var ki büyük işleri, gerekli işleri vaktinde yapabilelim. Sorunların ihtiyaçların altında kalmadan önceden gündem belirleyerek konuları, sorunları çöze çöze hayat yolculuğuna devam edelim."

Bakan Şahin, daha sonra Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, işadamı Vedat Türkmen, annesi Meliha ve babası Lütfü Türkmen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte kurdeleyi keserek toplam 110 derslikli 7 okul, 550 kapasiteli 1 konser salonu ve 192 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonunun toplu açılışını yaptı.

Bakan Şahin kurdele kesiminin ardından okulu gezip sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Bakan Şahin, çikolata verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra toplu açılışı yapılan okullardan Penpe- İzzet Şahin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne giden bakan Şahin, burada da müzik dersine girip öğrencilerle birlikte 'Yemen' türküsünü söyledi.



YK,NK(MS/SS)