ÜÇ BAKAN ÇANAKAKLE’DE

Çanakakle Deniz Zaferi’nin 97'nci yıl dönümü törenlerine katılmak üzere bu gece Kabineden üç bakan kente geldi. İstanbul’dan saat 19.55’de Askeri helikopter ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Milli Savunma bakanı İsmet Yılmaz Çanakkale’ye gelmek üzere hareket etti. Ardından saat 20.03’de ikinci bir helikopter İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin için havalandı. Üç bakan 45 dakika süren hava yolculuğu sonrası Çanakkale’ye ulaştı. Kabinenin üç önemli ismini, Çanakkale Havaalanı’nda Vali Güngör Azim Tuna karşıladı. Üç bakan geceyi geçirecekleri otele geçti. 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gece yarısı vali Tuna’yı makamında ziyaret etmek üzere saat 23.00’de otelden ayrıldı. Vali Güngör Azim Tuna ile birlikte Çanakkale Vali Yardımcıları ve Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, karşılamada hazır bulundu. Bakan Şahin, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97'nci yılında bu topraklarda Şahadete eren şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. 18 Mart Pazar günü, 97 yıl önceki hatırayı, bir kez daha milletçe anacağız. O gün, Çanakkale’de karada ve denizde cereyan eden savaşlarda, gözünü kırpmadan, tereddüt etmeden, şahadet mertebesine eren, bu toprakları, bu denizleri, Anadolu’yu, Trakya’yı bize vatan olarak bırakın ecdadımızı, şehitlerimizi, tarihteki, yüz yıl içindeki en büyük olayımızı anmış olacağız. İktidar ve muhalefetten birçok milletvekili bu törenler için Çanakkale’de olacak” dedi.

Bakan Şahin, 97'nci yıl önceki acı ve sonuçları itibariyle çok önemli, olmazsa olmaz bir hatıranın tazeleneceğini ifade ettiği ziyarette, “Ülkemizin batı yakasında, halen stratejik önemini koruyan bir ilimiz olan Çanakkale’de her güzelliğin olmasını düşünüyoruz. Hiçbir yerden ayırt etmediğimiz, belki biraz daha göz ettiğimiz bir ilimiz. Çanakkale, Hükümet olarak her alanda destek verdiğimiz bir kent. Çanakkale, Çanakkalelilerin ama, Çanakkale aynı zamanda hepimizin, bütün Türkiye’nin ortak şehri, ortak hatırası. Çanakkale geçilmedi, geçilmeyecek, Çanakkale unutulmadı, unutulmayacak” diye konuştu.

Ziyarette, Valilik özel defterini imzalayan Bakan Şahin’e Vali Tuna, Çanakkale kahramanı Havranlı Seyid onbaşının fotoğrafı bulunan yayın ile birlikte Çanakkale savaşlarını anlatan kitapçık hediye etti. Bakan İdris Naim Şahin, daha sonra geceyi geçireceği otele geçti.



ES (KÖ/RT)