İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Üniversitesi 2012-2013 Akademik yılı açılış törenine katılmak üzere bugün kente geldi. Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan Şahin'in yanı sıra, Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan İçişleri Bakanı Şahin, Türkiye'nin 75 milyon nüfusunun yarasının 30 yaşın altında olduğunu belirterek "Hükümetlerimiz döneminde kamu bütçesinden üniversitelere aktarılan pay Cumhuriyet döneminde en yüksek seviyeye ulaşmıştır. 2002 yılından bugüne kadar ülkemizde 98 olan üniversite sayısı bugün itibariyle 103'ü devlet üniversitesi, 65'i vakıf üniversitesi olmak üzere 168'e ulaşmıştır. Bugün Türkiye'deki bütün üniversitelerimiz ülkemizin gelişmesi ve kalkınması yolunda ciddi potansiyele sahip duruma gelmiştir" dedi. Bakan Şahin, üniversiteleri verimli bir yarış içine sokarak ülkede kalkınma hamlesi başlatmak istediklerini söyledi.

Bakan Şahin, öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Ordu Üniversitesi merkez kampusunda bin kişi kapasiteli, Fatsa ve Ünye ilçelerinde de 500 kişi kapasiteli yurt inşaatlarının da devam ettiğini söyledi.

Tören sonunda Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, Bakan Şahin'e bir tablo hediye etti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha sonra doçent unvanı alan 3 öğretim üyesine cüppelerini giydirdi.