Atlasjet Hava Yolları’nın Airbus A 321 tipi 'TC-ETJ' kuyruk tescilli uçağı, dün saat akşam saatlerinde Moldova'nın Kişinev kentinden havalandı. Saat 23.30 sıralarında Antalya Havalimanı pistine sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçak, inişten sonra taksi yolundan çıkarak apronda park pozisyonuna ilerlerken, sol kanadına yıldırım isabet etti. İçinde yolcuları olan uçağın yıldırımla sarsıldığı ve uçağın lastiklerinin emniyet subaplarının açılmasından dolayı indiği belirtildi. Tahliye edilen yolcular otobüsle terminal binasına taşınırken, uçak da park pozisyona alındı.

Antalya Havalimanı'nda teknik ekipler tarafından tamirata alınan uçağın bakımı halen devam ediyor. Havalimanından Sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz da olayı doğruladı. Uçağın lastiklerinde görülen arızaya ilişkin güvenlik açısından herhangi bir sıktıntı olmadığını kaydeden Yavuz, uçağın teknik ekipler tarafından Antalya Havalimanı’ndaki bakımının sürdüğünü açıkladı.

ATLASJET AÇIKLAMASI

Atlasjet de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Airbus 321TC-ETJ tipi Kişinev- Antalya seferini yapan uçağın saat 23:30 saatinde Antalya pistine indikten ve pisti terk ettiği, park yerine kısa mesaje kala sol kanadına yıldırım düşmtüğü, içinde 210 yolcu bulunan uçakta hiçkimsenin zarar görmediği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yıldırımın uçağın sol kanadına düşmesinden sonra tekerleklerde koruyucu görev yapan emniyet sübapları uçağa zarar gelmesini önlemek üzere içindeki havayı boşaltmıştır. Tüm tekerleklerde bulunan emniyet sübapları aşırı basınç olduğunda uçağın gövdesine zarar vermemek için içlerindeki havayı boşaltırlar. Uçaklarda bulunan paratonerler uçak havadayken yıldırım düşmelerinden uçağın zarar görmesini engellerken, uçak yerdeyken düşen yıldırım sonucu bu tür olayların yaşanması normal karşılanmaktadır. Uçağımız kontrol amacıyla bakıma alınmıştır, gerekli kontroller yapılacaktır."



MÇ(SU/İD)