Antalya Fuarcılık A.Ş. (ANFAŞ) tarafından düzenlenen içecek ihtisas fuarı BEVEX 2012, Antalya Expo Center'de törenle açıldı. Alkollü ve alkolsüz Türk içecek firmalarının yanı sıra Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Belçika'dan Türk pazarına girmek isteyen üreticilerin de yerini aldığı fuarda 103 firma stant açtı. 3 gün sürecek ve 30 bin sektör temsilcisi tarafından ziyaret edilmesi beklenen BEVEX 2012'nin açılış törenine Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir, ATSO YÖnetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesiminin ardından protokol fuarı gezerek stantları inceledi. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin sergilendiği stantlar mankenler tarafından tanıtıldı. Rengarenk içki şişeleriyle objektiflere poz veren mankenler, güzellikleriyle dikkat çekti.

Türkiye genelinde 5423 otel, 1936 restoran, 3250 bar ve 547 süper market sahibine davetiye gönderildiğini söyleyen ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, "BEVEX, Türkiye'nin tek içecek ihtisas fuarı. Bu yıl ilki gerçekleştiriliyor. Gelecek yıllara büyüyerek ilerleyecek" dedi.

'KAÇAK İÇKİ DENETİMİ ARTMALI'

Açılışta konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak, içecek sektöründeki denetim sıkıntısına değindi. Devlet kurumlarına büyük görev düştüğünü söyleyen Parlak, "Sahte içki üretiminin insan hayatına nasıl kastettiğini ve ülkemiz turizmine olumsuz etkilerini geçen sene hep birlikte gördük. Kaçak içki denetimleri artmalı ve büyüyen Türk turizminin önünde olumsuz bir engel olarak durmamalı" diye konuştu.

Stantların özenle hazırlandığı fuarda şampanya şov, oksijen bar tanıtımı, barmen şov ve dans gösterileri yapılacak.