Renato Bertamini, toplam 242 kişinin kaldığı Adana Huzurevi'nde, hayırseverler tarafından yaptırılan villa tipi 40 evden birinde yaşamaya başladıklarını söyledi. Renato Bertamini, "Emekli olduktan sonra Ankara'da yaşamayı düşünürken, bir arkadaşım Adana Huzurevi'ndeki villa tipi evi önerdi. Gelip gördük ve çok beğendik. Ömrümüzün kalan kısmını burada geçirmeye karar verdik" dedi. 

İtalya'da yaşayan bir kızları bulunduğunu ancak, Türkiye'yi çok sevdikleri için asla ayrılmayı düşünmediklerini vurgulayan Bertamini, şöyle devam etti:

"Eşimle huzurevine yerleşmeye karar vermiştik. Arkadaşım önermese, burayı gelip göremeyecektik. Yaklaşık 1 yıldır burada kalıyoruz ve aylık kişi başı 337 lira ödeme yapıyoruz. Burada 3öğün yemek veriliyor. Temizliğimiz yapılıyor. Sağlık hizmetlerini evimizde alıyoruz. Tüm bunların yanında sosyal ve kültürel etkinliklere katılıyoruz, tiyatro ve gezilere gidiyoruz, müzik, resim ve el sanatlarıyla uğraşıyoruz. Burada öğrenciler bizi ziyarete geliyor, bu da bizi çok iyi hissettiriyor. İkinci baharımızı yaşıyoruz. Burada çok mutluyuz. Ömrümüzün sonuna kadar burada yaşamak istiyoruz."



ÇA(OA/İD)