Narlıdere Bakımevi'nde bulunan yaşlıların yataklara bağlandığı şeklinde bir gazetede çıkan haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İzmir Valiliği, Çocuk Esirgeme ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, İzmir Çocuk Esirgeme ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, Narlıdere Bakımevi'nde konuyla ilgili açıklama yaptı.

"AİLELERİN BİLGİSİ DAHİLİNDE TIBBİ TEDBİRLER UYGULANIYOR"

Narlıdere Bakımevi'nde 975 yaşlının kaldığını, 254 yaşlının bakıma muhtaç olduğu için Geriatri Bölümü'nde bulunduğunu söyleyen Ertaş, hastanenin Dinç Bölümü ve Geriatri Bölümü olmak üzere iki bloktan oluştuğunu anlattı. Ertaş, “Dinç Bölümü'nde kendi öz bakımını yapabilen yaşlılar kalmakta Geriatri Bölümü'nde ise Demansiyel süreç, Psikoz, Parkinson, Serebrovasküler hastalıklar gibi çeşitli ağır, nörolojik ve psikolojik rahatsızlakları olan veya ağır fizyolojik rahatsızlıkları olan yaşlılarımız kalmaktadır” dedi.

Geriatri Bölümü'nde bakıma muhtaç olan hastaların tedavi süreçlerinin bakımı belirlediğini ifade eden Ertaş, “Bu itibarla yaşlılarımız hastalık sürecinde gelişen her türlü tedaviye rağmen kendisine ve çevresine zarar vermek davranışında olabilmektedirler. Bu noktada yaşlılarımızın ailelerinin ve vasilerinin bilgisi, izni dahilinde, doktorların tıbbi gerekçeleri de dikkate alınarak çeşitli tıbbi tedbirler uygulanmaktadır” diye konuştu.

İddialarla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İzmir Valiliği tarafından inceleme yapılacağını sözlerine ekleyen Ertaş, kuruluşta yeteri kadar sağlık personeli, doktor, hemşire, sertifikalı bakım personeli bulunduğunu, bu tür uygulamaların doktorların bilgisi ve izni dahilinde yapıldığını dile getirdi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Gazetenin haberinde fotoğrafı kullanılan Demans hastası kadının yakınlarının gazeteye dava açmaya hazırlandıkları öğrenilirken, gazetede yayınlanan iddiaları okuyan bakımevi sakinleri tepkilerini dile getirdi.

Basın toplantısının ardından bakımevi bahçesinde toplanan yaşlılardan Orhan Birsen eşi ile birlikte 4.5 yıldır tesiste kaldıklarını ve hayatlarından son derece memnun olduklarını söylerken, Hüsniye Aktaş, “Biz burada cennetteyiz. Herhangi bir hastaneden daha iyi bakılıyoruz. Haberin çıktığı gazeteyi kınıyorum. Bu asılsız haberi yayınlayan gazetenin amacını zaten herkes yakından biliyor. Bunun altında mutlaka siyasi bir şey vardır. Çünkü o gazete mikser gibi ortalığı karıştırıyor” dedi. Mehmet Zeybekoğlu ise hastalık zamanlarında kendilerinin de Geriatri Bölümü'nde kaldıklarını, haberin tesise çamur atmak amacıyla yapıldığı dile getirdi.