Yaz aylarında huzurevi bahçesinde oluşturulan hobi bahçelerinde vakit geçiren yaşlıların soğuk kış günlerinde morallerini yüksek tutmak amacıyla alternatif eğlenceler arayan huzurevi yöneticileri yaşlılara bilardo öğretmeye başladı. Yozgat Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Alparslan Türkeş Huzurevi sakinleri, soğuk kış günlerinde dışarı çıkamadıkları için zamanlarını kitap okuyup, bilardo oynayarak değerlendiriyor. Huzurevi görevlilerinin yardımı ile bilardo oynamayı öğrenen yaşlılar, çok zevk aldıkları oyunun inceliklerini öğrenmek için yoğun çaba gösterirken,  kendilerine rakip aramaya başladı.

Huzurevinde çok rahat ettiğini belirten 65 yaşındaki Dursun Yücel, "Var olsun adaletimiz, sağ olsun devletimiz, milletimiz ve müdürlerimiz. Biz huzurevinde çok rahatız. Devletimiz bizim her şeyimizi karşılıyor. Burada bilardo oynuyoruz. Gençliğimizde yapamadıklarımızı burada yapıyoruz” dedi.

Bilardoda iddialı olduğunu belirten 85 yaşındaki Ömer Efe’ ise hayatında ilk defa huzurevinde bu oyunu oynadığını söyledi. Efe, bilardo oynamanın zor olmadığını anlatırken, "Bilardo oynamayı silah atışına benzetiyorum. Birkaç defa daha oynarsam herkesi yenerim" diye konuştu.

Yozgat Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü İsmail Doğan, amaçlarının huzurevinde kalan yaşlıların boş zamanlarını iyi değerlendirmek olduğunu söyledi. Doğan, "Huzurevimiz 72 kişi kapasiteli fakat şuan 42 yaşlı kalıyor. Yaşlılarımıza en güzel şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda bizler de buraya gelerek yaşlılarımızla oyun oynayarak onların gönüllerini alıyoruz" dedi.

Doğan, Alparslan Türkeş Huzurevi binasının yaz aylarında bakıma alınacağını ve huzurevinin modern yapıya kavuşacağını ekledi.



HG(AY/İD)