Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayırseverler tarafından yaptırılan ve 'Küçük Ev' denilen villa tipi 40 evden birine yerleşerek hayatlarının ikinci baharını yaşayan emekli mimar Nimet Alpay ve emekli memur Ali Alpay, evliliklerinde yarım asrı geride bırakmanın sırrının karşılıklı sevgi ve saygıya dayandığını söyledi. Pastanın üzerindeki üç mumu yöneticileri ve akranlarının alkışlarıyla üfleyen çift, huzurevindeki müzik, resim ve el sanatları etkinliklerine katıldıklarını, sinemaya, tiyatroya ve gezilere gittiklerini, çok mutlu bir yaşam sürdüklerini belirtti.

Üç çocuk annesi Nimet Alpay, gençlere evlilik konusunda öğütlerde bulundu. Alpay, "Günümüzde yeni evlenen çiftlerin kısa sürede boşandığını duyuyoruz ve üzülüyoruz. Evlenmeye karar vermeden önce gençler birbirlerini iyi tanısınlar. Birbirini anlama çok önemli. Sevgi ve saygı olduktan sonra hepsi olur. Evlendikten sonra da kalp kırmamaya dikkat etsinler" diye konuştu.

Üç çocuklarının evlenip kendi yuvalarını kurduğunu anlatan Nimet- Ali Alpay çifti, bir torunları olduğunu, evlatlarının da zaman zaman ziyarete gelerek hasret giderdiklerini sözlerine ekledi.