Hamur İlçesi'nde eşi ve onun ailesi tarafından tuvalete kapatılarak ölüme terk edilen şiddet kurbanı 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ın yakınları ile görüşmek için dün Ağrı'ya gelen Aile ve Sosyal Politikilar Bakanı Fatma Şahin, valilik, belediye ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından stat kafede verilen iftar yemeğine katıldı. Şehit yakınları, gaziler ve huzurevi sakinleri ile bir araya gelen Bakan Şahin yemekte yaptığı konuşmada hükümetin icraatlarını ve hedeflerini anlattı. Türkiye'nin büyük mesafeler katettiğini vurgulayan Bakan Şahin şunları söyledi:

"10 yıl önce yola çıkarken, 'Önce insan' ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Herkesin ama herkesin dili, dini, inancı, mezhebi ne olursa olsun, kadın olsun erkek olsun, yaşlı olsun, genç olsun, engelli olsun, engelsiz olsun herkesin birinci sınıf vatandaş olması en önemli hedefimizdir, dedik. Hangi bölgeye bağlı olursa olsun, anası, babası kim olursa olsun yoksullukla mücadele ettik, zenginle fakir arasındaki farkı kapatacağız, dedik."

ANNEM ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Bakan Fatma Şahin, yemekten sonra şehit aileleri, gaziler ve huzurevinde yaşayanlarla sohbet etti. Huzurevinde kalan Güllü Terim kendi yazdığı 'annem' şiirini Bakan Fatma Şahin'e ağlayarak okudu. Bunun üzerine duygulanan Bakan Şahin, Terim'e sarılarak tebrik etti.

TAVUK DÖNER KESTİ

Bakan Şahin, daha sonra Diyarbakır'da şehit düşen jandarma er Vefa Çelik ile 7 yıl önce eşini kaybeden iki kız çocuğu annesi Ramile Sarı'nın evini ziyaret etti. Şahin, Sarı'nın kızları 9 yaşındaki Asya ve 13 yaşındaki Fatma'nın saçlarını okşayıp karnelerini sordu. Ev ziyaretlerinin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı dolaşan Bakan Fatma Şahin 28 yaşındaki Filiz Ayhan Sertkan'a ait olan olan seyyar tavuk döner tezgahında döner kesti.