Erdemli'de yaşayan Burhanettin Uyar, 17 yıl önce eşini kaybettikten sonra yalnız yaşamaya başladı. Yaşlılık nedeniyle zorlanan Uyar, 2 yıl önce de Erdemli Huzurevi'ne yerleşti. Kendisiyle aynı dönemde huzurevine yerleşen Ülker Çakmak ile arkadaş olan Burhanettin Uyar, ilerlemiş yaşına rağmen arkadaşlığını evlilikle taçlandırmak istedi. Çift, evliliklerini de 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk getirmek isteyince, nikah bu tarihe göre düzenlendi. Erdemli Belediyesi'nde nikahları kıyılan çift, huzurevinde kalanların da eşlik ettiği törende gönüllerince eğlendi.

Arkadaşlıklarını evlilikle noktalamak istediğini ve bu mutlu günün Sevgililer Günü'nde olmasını istediğini belirten Burhanettin Uyar, "Sevgililer Günü'nde evlenen en yaşlı sevgili herhalde biz olacağız. Bizlere destek veren ve mutluluğumuzu paylaşan Huzurevi Müdürü ve yönetimine, arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim" dedi. Ülker Çakmak ise evlenmeye karar vermelerinin ardından 14 Şubat Sevgililer Günü'nü seçtiklerini belirterek, "Ömrümüzün kalan kısmını huzurevinde birlikte sonlandırmak istiyoruz. Çok mutluyuz herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Erdemli Huzurevi Müdürü Tevfik Kılıç, iki yaşlının mutluluklarını paylaştıklarını belirterek, bu nedenle onlar için küçük bir kutlama düzenlediklerini ve kendilerine ömür boyu mutluluklar dilediklerini söyledi.



MD(AŞ/OA/CK)