Tokat protokolü 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya geldi. Protokol üyeleri girişte huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek selamlaştı. Bu arada kendisine yönelen AK Partili Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'i gören Yahya Yılmaz Erol, Başkan Çiçek'e 'sözünü tutmadın' diyerek konuşmaya başladı. Başkan Çiçek yaşlı adama 'Ben seni evlendireceğim dedim, bulamadım. Nasıl bir şey istiyorsan, bak basın buradayken söyle evlendireceğim' dedi. Başkan Çiçek'in bu sözleri üzerine Erol'da, 'Ver kayınvalideni almazsam yüzüme tükür' diyince programa katılan protokol kahkaha boğuldu. Başkan Çiçek'te bunun üzerine 'Söz mü, tamam oldu. Ben razıyım' diyince yaşlı adam bu kez, 'Yüzünü kara çıkartmam' dedi. Bunun üzerine Başkan Çiçek, programa birlikte katıldığı eşi Emine Çiçek'in yanına giderek durumu kendisine anlattı.

Başkan Çiçek'in eşi Emine Çiçek duruma gülerek cevap verdi. Başkan Çiçek program sonunda yaşlı adamın 5.5 yıldır kendisini evlendirmesi için söylemlerde bulunduğunu belirterek, "Ben de diyorum ki huzurevinde beğendiğin varsa huzurevinden alalım. Bizim aşevine gelen gidenlerden varsa gel onlardan beğen. Ondan sonra benim kayınvalidem Şeker Taşdelen'i gördü bir yerde şimdi benim kayınvalideye kafayı takmış" dedi.

Yahya Yılmaz Erol'un beş yıl önce eşini kaybettikten sonra huzurevine yerleştiği, 2 çocuğu bulunduğu belirtildi. Huzurevindeki program yenilen yemek ile son buldu.



FY (EA/RT)