Tayyare Kültür Merkezi’nde keyifli bir geceye adını yazdıran Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası’nın konserine Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Murat İliş’in şefliğinde sahneye çıkan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, konserde klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’yi ağırladı. Şenlendirici klarnetiyle seslendirdiği eserlerle büyük alkış aldı. Konserde hareketli şarkılara, roman dansları da bambaşka bir renk kattı.

OĞLUYLA AYNI SAHNEDE

Bursa’da karşılaştığı sevgi seliyle duygusal anlar yaşayan ve çok mutlu olduğunu söyleyen Hüsnü Şenlendirici, konserde klarnet tutkunu oğlu Ergün Şenlendirici’yi Bursalılar'la tanıştırdı. Ergün Şenlendirici de yeteneğiyle dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Roman kültürünün gelişmesine yönelik çalışmalarını çok olumlu bulduğunu ifade eden Hüsnü Şenlendirici, Büyükşehir Belediyesi ile Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası’nın çalışmalarının diğer illere de örnek olması gerektiğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe’ye çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şenlendirici, kendisinin de roman kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırmak istediğini vurgulayarak, bu hedefle yaşlandığında siyasete girebileceğine işaret etti. Eğlenceli konserin sonunda Muhsin Özlükurt, Başkan Altepe adına ünlü sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti.



RG(FK/SS)