İlk hapis cezası Yargıtay’da bozulan Hüseyin Üzmez’in Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez yargılaması 9 Mart 2011 tarihinde tamamlandı. Kararını veren mahkeme heyeti Hüseyin Üzmez’e, 'mağdurenin ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar' suçundan yine 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, 'hürriyeti tahdit' suçundan ise oy çokluğu ile beraatine karar verdi.

YARGITAY ‘HÜRRİYETİ TAHDİT’TEN DE CEZA İSTEDİ

Dosya, B.Ç.’nin avukatları tarafından cezanın az olduğu, sanık avukatları tarafından da fazla olduğu iddiasıyla temyiz edildi. Hüseyin Üzmez hakkında dosya Yargıtay 14’ncü Ceza Dairesi tarafından incelendi. Yargıtay, Üzmez’in ’küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Mahkeme, Üzmez hakkında oy çokluğu ile verilen ’Hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla ilgili beraat kararını ise bozarak, bu suçtan da cezalandırılmasını istedi. Yargıtay, beraat eden mağdure B.Ç.’nin annesi Livaze Ç.’nin de ’Kızını fuhşa teşvik etmek’ ve 'Hürriyeti tahdit' suçlarından yeniden yargılanmasını istedi.

Geçen eylül ayında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar yargılanmasına başlanan ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen Hüseyin Üzmez, tebligatın tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Cezaevi'ne ulaşmaması nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Hüseyin Üzmez dün gece Ankara'dan Bursa E Tipi Cezaevi'ne, bu sabah da geniş güvenlik önlemleri altında Bursa Adliye Sarayı'na getirildi. Saat 10.00'da başlayan duruşmaya bakımsız haliyle dikkat çeken Hüseyin Üzmez ile tutuksuz sanık Livaze Ç., avukatları ve B.Ç.’nin savunmasını üstlenen avukatlar katıldı.

Duruşmada kulakları duymayan ve cümle kurmakta zorlanan Hüseyin Üzmez, kendisini yanına çağıran mahkeme heyetine, yerel mahkemenin verdiği bu suçtan beraat kararına direnilmesini istedi.

Mahkemede son sözünü söyleyen Livaze Ç. ise suçsuz olduğunu hakkında verilen beraat kararında yerel mahkemenin ısrarcı olmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı'nın sanıkların cezalandırılıp, Livaze Ç.'nin ise tutuklanmasını istediği mütalaadan sonra söz alan Hüseyin Üzmez mahkeme heyetine, "Sizden bu kadar yaşlı olmama rağmen gelip elinizi öpmek isterim" dedi.

LİVAZE Ç.’YE HEM TUTUKLAMA HEM CEZA

Yargılamaya kısa ara veren mahkeme heyeti, Hüseyin Üzmez"i B.Ç.'yi "Hürriyeti tahdit" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha önce oy çokluğu beraatine karar verdiği Livaze Ç.'ye ise 'Küçük yaşta kız çocuğunu fuhuşa teşvik' suçundan 13 yıl 5 ay 7 gün, 'Hürriyeti tahdit' suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Livaze Ç.'nin tutuklanmasına da karar verdi.

Kararın okunmasından sonra söz alan Livaze Ç.'nin kocası Bekir Ç., "Benim üç tane çocuğum var. Suçu işlemediğimiz halde bu hale geldik" diyerek karara tepki gösterdi.

Duruşmanın ardından gözaltına alınan Livaze Ç., Bursa E Tipi Kapılı Cezaevi'ne teslim edilecek.