İlk hapis cezası Yargıtay'da bozulan Hüseyin Üzmez'in Bursa 4'üncü Ceza Mahkemesi'nde 2'nci kez yargılaması 9 Mart 2011 tarihinde tamamlandı. Kararını veren mahkeme heyeti Hüseyin Üzmez'e, 'mağdurenin ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar' suçundan yine 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, 'hürriyeti tahdit' suçundan ise oy çokluğu ile beraatine karar verdi.

HAPİS CEZASI ONANDI, BERAAT KARARI BOZULDU

Dosya, B.Ç.'nin avukatları tarafından cezanın az olduğu, sanık avukatları tarafından da fazla olduğu iddiasıyla temyiz edildi. Hüseyin Üzmez hakkında dosyanın Yargıtay 14'ncü Ceza Dairesi tarafından incelenmesi tamamlanarak karar verildi. Yargıtay, Üzmez'in 'küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak' suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Mahkeme, Üzmez hakkında oy çokluğu ile verilen 'Hürriyeti tahdit' suçlamasıyla ilgili beraat kararını ise bozarak, busuçtan da cezalandırılmasını istedi. Yargıtay, beraat eden mağdure B.Ç.’nin annesi Livaze Ç.'nin de 'Kızını fuhuşa teşvik etmek' suçundan yeniden yargılanmasını istedi.

Yargıtay'ın 'Mağdurenin ruh Sağlığını Bozacak Şekilde Cinsel İstismar' suçundan hüküm giyen Hüseyin Üzmez, bir süre önce Ankara'da polis tarafından yakalanıp cezaevine konuldu.

Hüseyin Üzmez ile mağdureB.Ç.'nin, tutuksuz olan annesi Livaze Ç.'nin üçüncü kez yargılanmalarına yarın Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. 'Hürriyeti Tahdit' ile suçlanan Üzmez 1-5 yıl hapis cezası istemiyle, 'Kızını fuhuşa teşvik' ile suçlanan Livaze Ç. de 20 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.



SB(FK/COŞ)