İlk cezası Yargıtay'da bozulan Hüseyin Üzmez, yeniden yargılandığı Bursa 4'üncü Ceza Mahkemesi'nde 9 Mart 2011 günü yapılan yargılamada, 'yaşı küçük kız çocuğunu ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar' suçundan yine 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, 'hürriyeti tahdit' suçundan ise oy çokluğu ile beraatına karar verildi. Kızın annesi Livaze Ç.'de aynı mahkemede yöneltilen suçlamadan bir kez daha beraat etti.

HAPİS CEZASINA ONAMA, BERAAT KARARINA BOZMA

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği bu karar bir kez daha Yargıtay 14'ncü Ceza Dairesi'nce incelendi. Yargıtay, 'küçük yaştaki kız çocuğuna ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismarda bulunmak' ile suçlanan Hüseyin Üzmez'e bu suçtan verilen 13 yıl 1 ay 15 ay hapis cezasını onadı. Mahkeme, Hüseyin Üzmez'in 'Hürriyeti tahdit', Livaze Ç.'nin ise 'Yaşı küçük kızını fuhuşa teşvik etmek' suçlarınoy çokluğu ile verilen beraat kararını bozdu.

Yargıtay'ın onayladığı cezasını Ankara Sincan Cezaevi'nde çekmekte olan Hüseyin Üzmez'in 'Hürriyeti Tahdit', Livaze Ç.'nin ise 'Küçük yaştaki kızını fuhuşa teşvik etmek' suçundan yeniden yargılanmasına bugün Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya hakkında 1- 5 yıl arasında hapis cezası istenen Hüseyin Üzmez, tebligatın cezaevine ulaşmaması nedeniyle katılmadı. 20 yıla kadar hapsi talep edilen Livaze Ç.'nin eşi Bekir Ç. (43) ile geldiği duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

'BERAAT'TE DİRENİLMESİNİ İSTEDİLER

Cumhuriyet Savcısı'nın, Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin kararına uyulmasını istediği duruşmada söz alan Livaze Ç. "Ben mahkemenin vermiş olduğu beraat kararında direnmesini istiyorum" dedi.

Üzmez'in avukatlarının müvekkillerinin bu suçtan beraat etmelerini istediği duruşma, Üzmez'in bir sonraki duruşmaya katılması için Ankara Sincan Kapalı 2. Nolu L Tipi Cezaevi'ne müzekere yazılması için erteledi. 



SB,FK(FK/COŞ)