Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen "Bürokratik Cumhuriyet'ten Demokratik Cumhuriyet'e" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Çelik, konferans çıkışında gazetecilerin Türk askerinin Afganistan'da görev almasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi


" CHP HERHALDE HAFIZASI ÇOK ZAYIF BİR PARTİDİR. DÜN NE YAPTIĞINI BİLMİYOR "


Ak Parti Genel Başkan Yardmcısı Hüseyin Çelik, " Biz sıradan bir devlet sıradan bir toplum değiliz. Biz orada muharip güç olarak bulunmuyoruz. Afgan halkının güvencesi olarak askerlerimiz bir manada orada. Askerlerimiz Afgan halkı tarafından çok seviliyor ve sahipleniliyor. Orada her türlü insani yardım yapılıyor. Eğitimden tutun da sağlığa kadar askerimiz Türkiye Cumhuriyeti devletini ve toplumumuzu temsilen orada. Bu kaza Türkiye'de de olabilirdi; bir tatbikat esnasında da olabilirdi ama orada meydana geldi. Talihsiz bir olaydı çok elim bir kazaydı. Ben şehitlerimize rahmet diledim, şimdi de diliyorum. Kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum " diye konuştu.


"SAYIN KILIÇDAROĞLU NEYİN ALTINA İMZA ATTIĞININ FARKINDA DEĞİL"


 Çelik," İstiklal savaşı zamanında Afgan halkı Pakistan halkı hanımları kolundaki bilezikten tutun dualarıyla maneviyatıyla herşeyleriyle bizimle beraber oldular. Biz Afgan halkıyla savaşmaya gitmedik. Biz Afgan halkının günlük hayatını kolaylaştırmaya orada yaraları sarmaya gittik. Kabil'in içinin asfaltını bile Türkiye yapıyor. Türkiye eğer orada muharip olsa savaşmaya gitse bu eleştirileri yapanların hakkı vardır " dedi.


Türk askerinin orada bulunmaması gerekiyor eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Çelik, "Bulunulmamalı diyenlerin Meclis'ten tezkere çıktığı zaman tezkerenin altında imzası var. Sayın Kılıçdaroğlu neyin altına imza attığının farkında değil. Önce bir kere ona baksın. Meclis'ten çıktı bu. MHP'nin de orada desteği var; CHP'nin de desteği var. Afganistan'a Türk askeri göndrerilmesinin arkasında bu iki partinin desteği var. CHP herhalde hafızası çok zayıf bir partidir. Dün ne yaptığını bilmiyor. Onlar kurultay yapmaktan bu tip şeylere vakit bulamıyorlar " şeklinde konuştu.


PÇK-ÖA (MK) (FOTOĞRAF)