AK Parti Gençlik Kolları’nın Afyonkarahisar’da düzenlediği 'Tanıtım ve Medya Başkanlığı İstişare Toplantısı'na katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, basına kapalı yapılan toplantının son oturumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özgür Suriye Ordusu’nun geçen çarşamba günü Antalya'da bir otelde yaptığı toplantıyla ilgili hükümetin bilgisi olup olmadığı sorulan Çelik, toplantının hükümetin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini anlattı. Alınan kararlarda hükümetin hiçbir etkisinin olmadığını vurgulayan Çelik, "Türkiye’de yapılan her toplantıdan Türk hükümetinin haberi vardır. Şüphesiz ki, Suriye’deki muhaliflerin ne yaptığına ya da ne yapacağına Türk Hükümeti karar vermeyecek. Kendi kararlarını kendileri veriyorlar. Ama biz Suriye’deki muhaliflerin özellikle bu meşru taleplerinin bugüne kadar Beşşar Esad yönetimi tarafından hep silahla ve şiddetle karşılanmasını şiddetle eleştirmiş bir hükümetiz” dedi.

Milyonlarca Suriyelinin başka ülkelere sığınmacı olarak kaçtığını hatırlatan Hüseyin Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümitle temenni ediyoruz ki, Suriye’de bu kanın dökülmesi çok kısa sürede biter ve harap olmuş Suriye daha mamur hale getirilir, onarılır ve yeniden ayağa kalkar. Biliyorsunuz, Suriye’den Türkiye’ye gelen mültecilerin sayısı 137 bini geçti. Diğer ülkelere gidenlerle beraber milyonlarca Suriyeli yerini, yurdunu terk etmiş durumda. Ama Esad’ın hala onların üzerine tanklar, toplar ve uçaklarla saldırmaktan başka maalesef bir tavrı yoktur. Uluslararası camia her geçen gün Esad'ı biraz daha yalnızlığa ve ademe (yokluk-tek başınalık) mahkum etmeye devam ediyor. Ama ben bunun ilanihaye (sonsuza kadar) süreceğini düşünmüyorum. Bizde derler ya, 'Hani küfür devam eder ama zulüm devam etmez' Suriye’de gerçekten büyük bir zulüm var. Bunun da bir an önce bitmesini ümit ediyoruz.”

Toplantının sonunda kendisine Ayon mermeri, Bayat kilimi ve plaket hediye edilen Hüseyin Çelik, plaket sektörünün Türkiye’de krize girmeyen ender sektörlerden olduğunu söyledi. Partili gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Çelik, daha sonra Afyonkarahisar’dan ayrıldı.

OB(SU/SSA)