Hüseyin Çelik, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari'de uğradığı saldırıya değinen Çelik, "Orada yapılanlar, çok çirkin bir tezgahtı. Bunu kınıyoruz. Şimdi bir ülkenin bakanı gelecek, bu muameleyi yapacaksınız. Ondan sonra bir başka partinin milletvekili gelecek onlar teröristlerle kucak kucağa olacaklar. Bu, kabul edilemez. Bir kere siyasetle şiddet, siyasetle terör, siyasetle kaba kuvvet bir arada zikredilemez kavramlardır. Terörü kutsamak, terörü meşru görmek, terör yapan insanlara sevgiyle sempatiyle bakmak, bu günaha, bu yapılan işe ortak olmak anlamına gelir" diye konuştu.

PKK MARAZA ÇIKMAYAN KÜRTLERİ KÜRT KABUL ETMİYOR

AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar'ın kardeşi Ramazan Dindar'ın öldürülmesi olayına da değinen Çelik, şunları söyledi:

"Daha önce Şırnak'ta yine il başkan yardımcımız PKK'nın saldırısı sonucu şehit oldu. Ortaya çıkan manzara şudur. PKK, Kürtçü olmayan, maraza çıkarmayan Kürtleri Kürt kabul etmiyor veya benim gibi Kürt olacaksın ya da sana hayat hakkı yoktur şeklinde bir yaklaşım var. Tabi, bunu milletimizin vicdanı değerlendirecektir. Bu, herkes tarafından maalesef nefretle karşılanan bir hadise oldu. Tabi şu anda milletvekilimizin kardeşiyle Ramazan Dindar'ın saldırıya uğraması ile ilgili belki çok elimizde net bir bilgi yoktur, ama maalesef bu konuda ciddi bazı şüpheler var, tahminler var."



ZG(BK/SS)