Aygün, taziyeye "CHP'li Hüseyin Aygün olarak değil, Dersimli Hüseyin Aygün olarak gittim" diye konuştu.

Cenazeye gitmenin siyaset dışı olduğunu ifade eden Aygün şöyle konuştu:

"Bir komşumuz öldüğünde biri şehit düştüğünde cenazeye gideriz, uğurlarız. Bu siyaset dışı bir konudur. Ben cenazeye giderim kimseden de izin almam. Cenazeye gidip gitmeyeceğimi siyasetçilerden mi izin alacağım? Buna hiç kimse müdahale edemez. Başbakan da müdahale edemez, CHP de müdahale edemez. Bu benim vicdani sorunumdur. Benim yaptığım şey insani bir durumdur. Birileri bir linç havası yaratıyor. Ben bu konuda üzgünüm. Benden intikam mı alacaklar böylelikle?"

AYGÜN'E YÖNELTİLEN TEPKİLER

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, 'terörle mücadele' olarak adlandırılan süreçte CHP’nin bu konuda aktif rol almasını arzu ettiklerini ancak CHP’de söylem birliği olmadığını belirterek, "dağda misafir edilen bir milletvekilinin terörist evine taziyeye gittiğini, bazılarının ırkçı, bazılarının ise mezhepçi açıklamalarda bulunduğunu" ifade ederek, Aygün'ün taziye ziyaretine göndermede bulunmuştu.

Aygün'ün taziye ziyaretine kendi partisi içinden de bazı sesler yükselmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasette herkesin sorumlu davranması lazım. Sorumluluk kavramı vardır. Boş bir kavram değil. Siyasi partilerde her üye, partinin koyduğu kural ve ilkelere özenle uyması lazım," derken, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise twitter üzerinden Aygün'e şu şekilde tepki göstermişti:

"PKK bayraklı terörist resimleri önünde poz verenleri kınıyorum o yol benim yolum değil, o yola girenler benim yoldaşım olamaz. PKK'lı teröristlerin PKK bayraklı resimleri önünde resim çekilenler CHP'li olamaz, CHP'de de bulunamaz." demokrathaber