Aydın Doğan Vakfı tarafından 1992 depreminden sonra yaptırılan 26 öğretmenli ve 240 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 15-18 Mart tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Kongre ve Sergi Sarayı'nda 'Modern Türk Mutfağı Liselerarası Ekip Yarışması'na katıldı. 48 okuldan öğrencinin yarıştığı kategoride birinci çıkmadı, ikinciliği Samsun Atakum Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi kazandı.

Tüm Aşçılar Federasyonu ve Dünya Şefler Birliği tarafından düzenlenen organizasyonunda Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri 17 yaşındaki Bestegül Algül ile Gamze Bilen ve 16 yaşındaki Cengiz Çelik Erzincan'a bronz madalya ile döndü.

Zaman, lezzet, sunum, özgünlük ve hijyenin kriterler içerisinde bulunduğu yarışmada öğrenciler 4’ü yabancı 8 jüri üyesi önünde 1.5 saat içinde Erzincan’a özgü yöresel yemek ve tatlı yaptı. Yarışmaya 2 ay gibi bir sürede hazırlandıkları belirten mutfak bölümü öğrencisi Cengiz Çelik, "Yemekleri kendimiz belirledik ve değişik bir lezzet sunduk" dedi. Lise Müdürü Aziz Gün, Erzincan’a özgü yemeklerle başarı elde ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bizim için sevindirici olan; okulumuz öğrencilerinin bronz madalya kazanmalarıdır. İkincisi ise yöresel yemek olan Lök ile Babukku’nun uluslararası bir yarışmada gösterime sunulması ve derece almış olmasıdır." 



RD(KS/İD)