Olay, 9 Ağustos Perşembe günü saat 22.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Yenimahalle Aslanlı Kışla Caddesi'nde meydana geldi. Evinin yakınında göğüs ve sırt bölgesinden olmak üzere 5 yerinden bıçaklanan Ahmet Koçak, yakınlarının çağırdığı ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 'Uyuşturucu satmak ve hırsızlık'tan sabıkası bulunan Koçak, hastanede polise verdiği ilk ifadesinde, eve giderken tanımadığı bir kişinin yolunu kesip bıçakla saldırdığını, sonra da beyaz koltuklu yeşil renkli motosikletle kaçtığını söyledi.

MOTOSİKLET ELE VERDİ

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. İlk olarak, Ahmet Koçak'ın oturduğu mahallede araştırma yapan polis, Koçak'ın bıçaklandıktan sonra bir süre sokakta oturduğunu, daha sonra evde kıyafetlerini değiştirdiğini saptadı. Polis araştırmasını sürdürürken, Koçak tedavi gördüğü hastanede geçen pazar yaşamını yitirdi.

Kent merkezinde yeşil renkli motosikletleri tek tek kontrol eden polis, geçen pazar günü yolda eşkale uyan plakasız bir motosiketi durdurdu. Araç sürücüsü, motosikleti pazarcılık yapan Muhammet Fatih K.'dan satın aldığını söyledi. Bunun üzerine, Muhammet Fatih K., dün gece merkez Karatay İlçesi Orhan Gazi Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

'EROİN SATIN ALMAYA GİTTİM'

Yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden 1 yıllık evli Muhammet Fatih K., olay günü Yenimahalle'ye eroin satın almaya gittiğini söyledi. Şüpheli, polise verdiği ilk ifadesinde, ''Olay günü arkadaşım Ahmet K. ile birlikte motosikletle Yeni Mahalle'ye gittim. Ahmet K. motosikletle beni mahalle girişinde bekledi. Daha önceden eroin aldığım Ahmet Koçak karşıma çıktı. Bana ne aradığımı sordu. Ben de eroin alacağımı söyleyince, kendisinin bulabileceğini söyledi. 50 lira istedi, ben de verdim. Yanımdan uzaklaşmıştı. Kısa bir süre sonra yanıma gelip, 'Birkaç kişiye baktım. Fakat yok. Biraz bekle eroini bulurum' dedi. Ben de paramı geri istedim. O da eroini bulacağını söyleyip paramı vermek istemedi. Aramızda küfürlü tartışma başladı. Bana taş attı. Ben de üzerimdeki bıçakla saldırdım'' dedi.

Ahmet Koçak'ı bıçakladıktan sonra mahalle girişinde kendisi bekleyen arkadaşıyla motosiklete binip hızla uzaklaştığını belirten Muhammet Fatih K., olayın ardından motosikletini 800 liraya sattığını söyledi.

Muhammet Fatih K.'nın ifadesinin ardından, olay günü yanında bulunan arkadaşı Ahmet K. da cinayeti gizlediği suçlamasıyla gözaltına alındı.

2 şüpheli sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.



HD(İA/CK)