Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyü'nde dün meydana geldi. Babası Ali Işık'ın ölmesinin ardından annesi Havva ile yaşayan Hülya Işık, 9 ay önce, aynı köyde çiftçilik yapan Hacı Demirbaş ile nikahsız olarak evlendi. Yaklaşık 5 ay resmi nikah yaptırmadan birlikte yaşayan çiftten Demirtaş, eşine "Resmi nikah yaptıralım" deyince aralarında tartışma çıktı. İddiaya göre, Hülya Işık, "Ben en az 5 yıl babamdan kalan maaşı almak istiyorum. Resmi nikah yaptırırsak babamdan kalan maaşı alamam" dedi.

Bunun üzerine çiftin arası açıldı. Annesinin evine dönen Hülya Işık, eşinin kendisine zarar vermesinden korkarak 23 Haziran'da Cumhuriyet Savcısı'na başvurarak koruma istedi. Hülya Işık'ın 23 Ağustos tarihine kadar korunmasına karar verildi. Jandarma ekipleri, karar üzerine Işık'ı sık sık ziyaret edip, ihtiyaçlarını karşılayarak yardımcı oldu. Işık'ın, koruma süresinin bitmesine rağmen yeniden talepte bulunmadığı anlaşıldı.

"YA BENİMSİN YA TOPRAĞIN"

Olay günü Hülya Işık'ın kaldığı eve giden Demirtaş, "Gel evimize dönelim. Resmi nikah yaptıralım. Birlikte yaşayalım. Sen ya benimsin, ya toprağın" dedi. Işık, nikahsız eşini  bu teklifini yine kabul etmedi. Çılgına dönen Demirtaş, av tüfeğiyle Işık'ı vurdu. Hastaneye kaldırılan Işık, kurtarılamadı.

Cinayet şüphelisi Hacı Demirtaş, olayın ardından portakal bahçesine kaçarak izini kaybettirdi. Demirtaş'ı yakalamak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, 28 ayrı portakal bahçesinin yanı sıra 50'den fazla da adresi araştırdı. Yapılan bütün ihbarları da değerlendiren jandarma ekipleri, Demirtaş'ı, Karaahmetli Köyü'nde bir arkadaşının evinde mutfak tezgahının altında yakalandı.

2 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEKTİ

Yakalandığında 2 kişiyi daha öldürmenin planını yaptığını öne sürülen Demirtaş'ın "Resmi nikah yüzünden aramız açılmıştı. Tekrar giderek 'Gel nikah yaptırıp birlikte yaşayalım' dedim. Ama 'Babamdan kalan maaşı almak istiyorum' diyerek kabul etmedi. Ben de ya benimsin ya toprağın dedim. Ayrıca, yakalanmasaydım, eşimin 2 kardeşini de öldürecektim" dediği öğrenildi.

Cinayet şüphelisi Demirtaş, ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecek.