Olayı, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyü'nde saat 12.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre annesi Havva ile yalnız yaşayan Hülya Işık, 9 ay önce resmi nikah kıymadan aynı köyde çiftçilik yapan Hacı Demirtaş ile evlendi. Evliliğinin ilk gününden itibaren eşinden şiddet görmeye başlayan Hülya Işık, jandarmaya başvurarak yardım istedi, nikahsız eşini terk edip ailesinin yanına döndü. Hülya Işık, ayrı yaşadığı Hacı Demirtaş'ın kendini rahatsız etmesi üzerine, jandarmaya başvurdu. Işık'a yeni çıkan 'Kadının Şiddetten Korunması Yasası' kapsamında 3 ay süreyle koruma tahsis edildi. Jandarma ekipleri genç kadını sık sık ziyaret edip, ihtiyaçlarını karşılayıp yardımcı oldu. Bu süre içinde Hacı Demirtaş da Hülya Işık'ın yanına yaklaşamadı.

KORUMA BİTİNCE GELDİ

Hülya Işık'a verilen koruma süresi, 28 Eylül akşamı 17.00'de sona erdi. Korumanın bittiği günün akşamı Hacı Demirtaş, ziyaretine gittiği Hülya Işık'a, "Evimize dönelim, sana da resmi nikah yapacağım" diye teklifte bulundu. Hülya Işık ise bu teklifi kabul etmedi. Bunun üzerine öfkelenen Hacı Demirtaş, annesi Havva ile Hülya Işık'ı dövmeye çalıştı. Komşuların jandarmaya haber vermesi üzerine, Hacı Demirtaş köydeki portakal bahçesine girerek izin kaybettirdi. Eve gelen jandarma ekipleri, "Yarın gel, koruma süresini 6 ay daha uzatalım" dedi.

EVİN AVLUSUNDA ÖLDÜRDÜ

Bugün öğle saatlerinde, yeniden koruma verilmesi için köydeki Jandarma Karakolu'na gitmek üzere evden çıkan Hülya Işık, evin avlusunda, karşı taraftaki portakal bahçesinde saklanan Hacı Demirtaş'ın pompalı tüfekle iki el ateş etmesi üzerine ağır yaralandı. Hacı Demirtaş ise olay yerinden kaçtı. Ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Hülya Işık, kurtarılamadı. Hülya Işık'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, kaçan Hacı Demirtaş'ın yakalanması için çalışma başlatıldı.


FK(BK/AAA)(FOTOĞRAF)