Hülya Koçyiğit, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 5. Erciyes Film Festivali kapsamında Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, Türk Sineması'nın geçmişini ve bugününü değerlendirdi. Sinemamızın geçmişe göre çok daha iyi bir yere geldiğini ifade eden Koçyiğit, sansür korkusunun da olmadığını beliterek şunları söyledi:

"Türk sineması, teknik ve imkan bakımından bugün çok iyi bir noktaya geldi. Çekilen filmlerimiz yurt dışında yapılan yarışmalarda çok başarılı. Uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönüyoruz. Eskiden sansür korkumuz vardı. Filminiz yasakların, yapımcılar hapse atılırdı. Bugün bunları aştık ve çok düzeyli, kaliteli filmler çekiliyor. Bunlarla yetinmemeliyiz. İyinin daha iyisini bulmalıyız."

Hülya Koçyiğit, sağ-sol çatışmalarının olduğu dönemlerde sinemamızın büyük yara aldığını, sinema salonu sahiplerinin istekleri doğrultusunda filmler çekildiğini anlattı.

"TÜRK HALKI MELODRAMI SEVİYOR"

Televizyon dizilerinin eski filmlerin bir tür devamı olduğunu da belirten Koçyiğit, Türk halkının melodram türü filmleri sevdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Türk halkı, melodram türü filmleri seviyor. Bu tür filmler Türk insanının duygularını okşuyor. Türk insanı bu nedenle bu tür dizi filmleri seviyor. Sinemaya ne kadar çok seyirci giderse, sinema endüstrisi de o kadar fazla gelişir. Gişe hasılatları sonuçta yeni filmlerin çekimi için kaynak oluşturur. Üniversitelerin birçoğunda sinema bölümlerinin olması sevindirici. Kısa film çekimi ve yarışmaları da önemli. Bir çok ünlü sinemacı önce kısa film çekmiştir."

Sanatçı Hülya Koçyiğit, sinema festivallerinin de sinemanın gelişimine katkı sağladığını belirterek, "Festivallerin desteklenmesi lazım. Salonlarda kendine yer bulamayan bir çok film, festivallerde halkla buluşuyor" diye konuştu.