Milletvekili adayı olan Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar'ın 9 Haziran 2011'de Göle İlçesi'nde yaptığı konuşmada suç unsuru bulundu. Sinema sanatçısı Hülya Avşar'ın halası Dilber Avşar'ın kızı Yüksel Avşar, yaptığı konuşmada öldürülen teröristleri şehit olarak değerlendirdi. İddianameye göre Avşar, "Şehit olan gençlerimize oy vereceksiniz. Bana değil, şehitlerimize oy vereceksiniz" dedi. 
Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yüksel Avşar'ın katıldığı basın açıklaması şehitler için saygı duruşu anonsu ile başladı ve yürüyüş sırasında 'Şehit namırın' (Şehitler ölmez) diye slogan atıldı. Erzurum 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü propagandası yapmak suçundan dava açılan Yüksel Avşar hakkında geçen 22 Şubat günü beraat kararı verildi. Cumhuriyet Savcısı, karara itiraz ederek ceza verilmesini istedi. Yargıtay, yeni düzenleme ile Yüksel Avşar'ın propaganda davasının ertelenmesini kararlaştırdı. Yargıtay'ın kararı üzerine bu kez davaya bakan Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 15 Ağustos günü yapılan duruşmada Yüksel Avşar'ın propaganda davasını 3 yıl süre ile erteledi.

KİMDİR?

Yüksel Avşar, uzaktan akraba olan Dilber ve Ahmet Cevdet Avşar çiftinin kızı olarak Ardahan'da bağlı Hasköy'de dünyaya geldi. Hülya Avşar'ın babası Celal Avşar dayısı olan Yüksel Avşar, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından gözaltına alındı. 1 yıl Mamak Cezaevi'nde yattı. Yüksel Avşar, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile 8'inci Cumhurbaşkanı Özal'ın 1990 yılında verdiği bir yemekte tanıştı. Talabani'yi Türkiye ziyaretinde karşılayan ve Kürtçe bildiği için yardımcı olan Yüksel Avşar, bu yakınlıkla gündeme geldi. Ankara'da yaşayan Yüksel Avşar, bekar.



HP(KS/İD) (FOTOĞRAFLI