TBMM’de görüşmelerine başlanan ve hükümete Irak ve Suriye’deki savaşa dahil olma yetkisi verecek tezkereye, emek ve meslek örgütlerinden tepki geldi. Bugün öğle saatlerinde Meclis'in Dikmen kapısı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla TTB, TMMOB, KESK ve DİSK Ankara bileşenleri ve çeşitli sol siyasi partiler, “AKP hükümetinin IŞİD’e destek tezkeresine hayır” dediler.


“Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “İşgalciler her zaman kaybeder”, “Kobane halkı yalnız değildir”, “IŞİD’in ipleri AKP’nin elinde” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında, emperyalizmin Ortadoğu’da varlığına, IŞİD terörüne ve AKP’nin bölge politikalarına karşı çıkıldı.


IŞİD ile mücadelenin bir insanlık mücadelesi olduğu belirtilen açıklamada, "IŞİD, başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir" denildi.

Bu mücadele giderek şiddetlenirken AKP hükümetinin iki tezkereyi Meclis'e getirme hazırlığında olduğu belirtilen açıklamada, "Biz, DİSK-KESK-TMMOB-TTB emek ve meslek örgütleri olarak; Hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız ve bu tezkerelerin TBMM’den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz" denildi.