Barış talep ettikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef aldığı, Cumhuriyet Başsavcılığının da 301. maddeden soruşturma açtığı akademisyenlere destek büyüyor.

Tüm, baskı ve tehditlere rağmen geri adım atmayan akademisyenlerin imzaları 2 bini aşmış durumda. Üstelik yurdun her yanından destek açıklamaları geliyor. Edebiyatçılar, tiyatrocular, gazeteciler ve sinemacılar da  “Bu suça ortak olmayacağız” dedi.

EDEBİYATÇILAR: KALEMLERİMİZ BARIŞIN YANINDA

Barış istediği için hedef haline getirilen akademisyenlere edebiyatçılardan destek geldi. Barış İçin Edebiyatçılar İnisiyatifini kuran ve imza kampanyası başlatan yazarlar arasında Vedat Türkali, Orhan Alkaya, Selim Temo, Murathan Mungan, Latife Tekin, Karin Karakaşlı, Ayşe Sarısayın, Ahmet Ümit, Arife Kalender, Gülsüm Cengiz, Ayfer Tunç, Ahmet Telli, Vecdi Erbay, Sema Kaygusuz, Adil Okay, İlhami Yazgan, A.Hicri İzgören, Pelin Batu, Sezai Sarıoğlu, Seyhmuş Diken, Ali Köylüce, Bülent Tekin, Danyal Nacarlı, Engin Erkiner ve İbrahim Yalçın'ın da bulunduğu 413 isim yer alıyor.


GAZETECİLER: BİZ DE BU SUÇA ORTAK OLMAYACAĞIZ

Gazeteciler “Bu suça ortak olmayacağız” diyerek akademisyenlere destek bildirisi yayımladı. Ahmet Şık, Banu Güven, Celal Başlangıç, Ceyda Karan, Fehim Taştekin, Mehveş Evin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci bildiride savaş değil barış ortamı içinde habercilik yapmak istediklerini dile getirdi.


SİNEMACILAR: BARIŞ ÇAĞRISINA DESTEK VERİYORUZ

Türkiye’nin önemli sinemacılarından da Barış için Akademisyenler İnisiyatifinin, hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısına destek geldi. Aralarında oyuncular, sinemacılar, yönetmenlerin de bulunduğu Barış için Sinemacılar “Bu suça ortak olmayacağız” dedi.


TİYATROCULAR: BARIŞA SESİMİZİ KATIYORUZ

Barışa ses verenlerin arasına tiyatrocular da katıldı. Tiyatrocuların açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi’nin hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısını, her gün canımızı yakan haberler aldığımız bu günlerde umudumuzu güçlendiren en anlamlı ve insani girişimlerden biri olarak görüyoruz.

“Bizler tiyatro ve sahne-gösteri sanatları alanında çalışan sanatçılar olarak barış için çağrıda bulunan akademisyenlerin bu onurlu buluşmasının yanında duruyor, ifade özgürlüğünün, eşitliğin, yaşam hakkının ve koşulsuz barışın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

“Vicdanımız ve tüm kalbimizle akademisyenlerin müzakere ve barış çağrısına sesimizi katıyoruz. Barış hemen şimdi!”


(Evrensel'den alıntı)