İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Mart’ta görülen Balyoz davasında bazı sanıkların avukatlığını yapan Celal Ülgen ile Mahkeme Başkanı Ömer Diken arasında bir tartışma yaşandı. Bu tartışma sonunda da Avukat Celal Ülgen salondan çıkarıldı


BAŞKAN - ÜLGEN TARTIŞMASI TUTANAKTA ANLATILDI


Ancak Ülgen’in çıkarılışı esnasında duruşma tutanağına göre salondan “Nasıl mahkeme bu yazıklar olsun" sesleri yükseldi. Bunun üzerine mahkeme başkanı duruşmada bazı sözler sarf etti. Bu sözler duruşmadan sonra katipler tarafından hazırlanan duruşma tutanağına “Evet şu anda mahkeme nasıl mahkeme deyip yazıklar olsun diyen sanıkların da güvenlik kameralarından isim tespitleri yapılarak haklarında suç duyurusunda bulunulmasına. Bunun karşılığı size mahkemelerden gelecektir" diye geçirildi.


ÜLGEN: TUTANAK AÇIKÇA TAHRİFAT YAPILMIŞ


Ancak Avukat Ülgen, tutanakta yer alan “Bunun karşılığı size mahkemelerden gelecektir" sözünün doğru olmadığını iddia etti. Avukat Ülgen, Başkan Diken’in kendisini “Konuşun konuşun bu size kararda geri dönecek" diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. Bunun duruşmada alınan sesli ve görüntülü kayıtlarla da ortaya çıkacağını belirten Ülgen, tutanakta açıkça tahrifat yapıldığını söyledi.


HSYK’YA ŞİKAYET ETTİ


Mahkeme Başkanı’nın sözlerinin tutanağa yumuşatılarak geçirildiğini ifade eden Ülgen, dilekçe vererek, Mahkeme Başkanı Ömer Diken’i hem tutanakları değiştirdiği ve hem de ihsası reyde bulunduğu için HSYK’ya şikayet etti.