Hozat'ta İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'nin bazı kişileri iddiaya göre kaymakamlık talimatıyla fişlemesinin ortaya çıkması ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hafta sonunda arama yaptı. Aramada polis ve jandarmadaki bütün bilgisayarların hard diskler kopyalanıp alınırken, bazı belge ve dokümana da el konuldu.

Hozat Cumhuriyet Savcısı Önder Şeker, ilçede jandarma ve poliste yaptığı aramaların ardından, önceki gün Kaymakamlıkta da aramalar yaptı. Aramalarda Hozat Kaymakamı Murat Eren'in de kullandığı bilgisayar olmak üzere diğer bilgisayar hard diskleri ile belge ve dokümanlara el konulduğu belirtildi.

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ DE SORUŞTURUYOR

Olayla ilgili Tunceli Valiliği de başlattığı soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen 2 mülkiye başmüfettişi de çalışmalarını sürdürüyor.

Tunceli Valiliği'nde kendilerine tahsis edilen bir odada çalışmalarını sürdüren müfettişler, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'ı dinledi. Müfettişler bu sabah saatlerinde de Hozat'a gidip, çalışmalara başladıkları belirtildi.


FD(GG/AAA)