Hozat'ta intihar eden Emniyet Amiri Çağlar San'ın İstanbul'da yaşayan ve halime olduğu belirtilen eşinin kendisini bu sabahtan itibaren defalarce cep telefonundan aradığı, ancak cevap alamayınca İlçe Emniyet Amirliği'ne arayıp yardım istediği belirtildi. Eşinin uyarması üzerine ilçede amirlerini arayan polisler bulamayınca durumu Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'a bildirdikleri, emniyet müdürünün talimatı üzerine de savcının haberdar edildiği öğrenildi.

Savcı ve polislerin kapıyı kırıp içeri girdiklerinde Çağlar San'ın kanlar içindeki cesediyle karşılaştıkları ifade edildi. Savcının evde yaptığı incelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

TAYİNİ DURDURMAK İÇİN AÇTIĞI DAVAYI KAZANMIŞ

Tunceli Vali Yardımcısı Güldoğan ve Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz da ilçeye giderek, konuyla ilgili Kaymakam Murat Eren ve ilgililerle görüşüp bilgi aldı. İstanbul Bakırköy'den 5 önce Hozat'a tayin olan Çağlar San'ın tayinini durdurmak için mahkemeye başvurduğu ve davayı da kazandığı öğrenildi. Kazandığı davanın ardından ilçeden ayrılmak için hazırlıkları yaptığı belirtilen Çağlar San'ın cuma günü Hozat'taki fişlemeyle olayı ile ilgili mülkiye müfettişine bilgi verdiği kaydedildi.



 FD (GG/RT)